P.A. Andersen

Fra VejleWiki
Skift til: Navigation, Søgning
Bestyrelsen for Vejle Amts Avis 1928. Stående til højre P.A. Andersen

Peter Alfred Andersen, bagermester. Født 10. juni 1877. Død 12. august 1954.

Var udlært som bager i sin fødeby Grenaa, efter aftjent værnepligt købte han i 1899 Skyttehusgade 28 i Vejle med det tilhørende bageri, her grundlagde han det der senere skulle blive det kendte Vejle familiebageri P.A. Andersen & Sønner. De fleste af drengene i bager Andersens store børneflok kom i lære hos faderen og blev udflærte bagere.

Ud over bagergerningen var Andersen stifter af Vejle Margarinefabrik A/S, han sad i bestyrelsen for Bagermestrenes Rugbrødsfabrik, formand for Schweitzers Bogtrykkeri og var formand for Vejle Marineforening. Han var næstformand og kasserer i Vejle bager- og Conditorlaug, han sad i bestyrelsen for Vejle Amts Avis.

For sit arbejde i Vejle Marineforening modtog Andersen senere Dannebrogsmændenes Hæderstegn. Andersen havde aftjent sin værnepligt i marinen og gjort tjeneste på ”Jylland” og havde livet igennem en stor interesse for marinen.

Andersen var en flittig kautionist for nystartede erhvervsdrivende i Vejle, det var en måde for Andersen at skaffe sig nye kunder, for drev den pågældende erhverv der krævede brød, handlede han naturligvis hos bageriet P.A. Andersen & Sønner.

Billeder