Mogens Thyssen

Fra VejleWiki
Skift til: Navigation, Søgning

Advokat Mogens Thyssen (f. 1937) var indtil 2007 aktiv som advokat i Vejle.

Thyssen er født i Haderslev og etablerede i 1970 advokatfirmaet Thyssen, Skovbo & Forsberg sammen med kollegerne Ib Skovbo og Vibeke Forsberg. Advokatfirmaet havde adresse i den smukke bygning på Rådhustorvet, der engang husede Hotel Royal. Thyssen selv havde hjørnekontoret ud mod Rådhustorvet.

Mens Vejle stadig havde sin egen ret, som var placeret på Vejle Rådhus, kunne han ved synet af dommerens ankomst ile fra kontoret og ind til den ventede retssag.

Thyssen var forsvarsadvokat og beneficeret, og han var højt respekteret i vide kredse og havde mange klienter.

Mogens Thyssen har altid været engageret i kultur- og erhvervslivet i Vejle og han har gjort en indsats i mange bestyrelser. I en årrække var han således medlem af bestyrelsen for Vejleegnens Teaterforening, og han var selvskrevet i rollen som dirigent ved mange generalforsamlinger.

Mogens Thyssen er fondsbestyrer for en betydningsfuld kulturfond: Boghandlerparret Bodil og Jørgen Munch-Christensens Kulturlegat, som efter parrets død blev indstiftet med en grundkapital på 11,6 millioner kroner.´Thyssen syntes prædestineret som bestyrer af fonden. Han var privat ven med parret gennem en lang årrække. Som fondsbestyrer har Thyssen siden 2006 stået for uddelingen af Danmarks største debutantpris, som er på to x 50.000 kroner.

Thyssen efterfulgte desuden Jørgen Munch-Christensen på posten som formand for Vejle Handelsskole.

Mogens Thyssen bestyrer også et andet kendt legat i Vejle, nemlig konsul [[Osvald Christensens Mindefond.

Thyssens advokatfirma er i dag overtaget af Codex Advokater.


Kilde

Vejle Stadsarkiv – U6332.

Vejle Amts Folkeblad.