Forskel mellem versioner af "Mølholm kirkegård"

Fra VejleWiki
Skift til: Navigation, Søgning
(Oprettede siden med 'Kirkegård ved Mølholm Kirke. Kirkegården blev anlagt i 1948 før kirken blev bygget. Man havde gennem lang tid søgt muligheden af at få oprettet en lokal kirkegård, …')
 
 
(2 mellemliggende versioner af 2 brugere ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
 +
[[Billede:Molholmkirkegaard.jpg|300px|thumb|right|Mølholm Kirke og kirkegård, 1982]]
 
Kirkegård ved [[Mølholm Kirke]].
 
Kirkegård ved [[Mølholm Kirke]].
  
Kirkegården blev anlagt i 1948 før kirken blev bygget. Man havde gennem lang tid søgt muligheden af at få oprettet en lokal kirkegård, stedet var fundet, nemlig et stykke jord ejet af godsejer [[Niels Skou(1900)|Niels Skou]]; men kunne ikke skaffe den fornødne finansering.
+
Kirkegården blev anlagt i 1948, før kirken blev bygget. Man havde gennem lang tid afsøgt muligheden for at få oprettet en lokal kirkegård. Stedet var fundet, nemlig et stykke jord ejet af godsejer [[Niels Skou(1900)|Niels Skou]], men man kunne ikke skaffe den fornødne finansering.
  
forunderligvis dukkede de fornødne penge en dag i 1945 op hos formanden for kirkegårdsudvalget, nemlig i form af en anonymt indleveret kuvert med de 41.825 kr godsejer Niels Skou forlangte, underskrevet "fra en tidligere Mølholmbeboer".
+
forunderlig vis dukkede de fornødne penge en dag i 1945 op hos formanden for kirkegårdsudvalget, nemlig i form af en anonymt indleveret kuvert med de 41.825 kr., godsejer Niels Skou forlangte, underskrevet "fra en tidligere Mølholmbeboer".
  
Kirkengården er efter indvigelsen blevet udvidet af flere gange. I 1983 købte menighedsrådet [[Stampeskoven]] for at sikre kirkegårdens særpræg med at være omkrandset af skov. Orkanen i 1999 rettede stor skade på flere af de store bøgetræer på kirkegården.
+
Kirkegården er siden indvielsen blevet udvidet flere gange. I 1983 købte menighedsrådet [[Stampeskoven]] for at sikre kirkegårdens særpræg med at være omkranset af skov. Orkanen i 1999 rettede stor skade på flere af de store bøgetræer på kirkegården.
  
 
==Kendte vejlensere begravet her==
 
==Kendte vejlensere begravet her==
Linje 18: Linje 19:
 
* [[Henning Schlanbusch]]
 
* [[Henning Schlanbusch]]
 
* [[N. S. Schmidt]]
 
* [[N. S. Schmidt]]
 +
* [[Knud Tønnersen]]
  
 
[[Kategori: Steder]]
 
[[Kategori: Steder]]

Nuværende version fra 29. maj 2012, 12:12

Mølholm Kirke og kirkegård, 1982

Kirkegård ved Mølholm Kirke.

Kirkegården blev anlagt i 1948, før kirken blev bygget. Man havde gennem lang tid afsøgt muligheden for at få oprettet en lokal kirkegård. Stedet var fundet, nemlig et stykke jord ejet af godsejer Niels Skou, men man kunne ikke skaffe den fornødne finansering.

På forunderlig vis dukkede de fornødne penge en dag i 1945 op hos formanden for kirkegårdsudvalget, nemlig i form af en anonymt indleveret kuvert med de 41.825 kr., godsejer Niels Skou forlangte, underskrevet "fra en tidligere Mølholmbeboer".

Kirkegården er siden indvielsen blevet udvidet flere gange. I 1983 købte menighedsrådet Stampeskoven for at sikre kirkegårdens særpræg med at være omkranset af skov. Orkanen i 1999 rettede stor skade på flere af de store bøgetræer på kirkegården.

Kendte vejlensere begravet her