Lars Ravn

Fra VejleWiki
Skift til: Navigation, Søgning

Billedkunstneren Lars Ravn (f. 1959) er født i Aalborg men opvokset i Vejle. Han var elev på Rosborg Gymnasium, og det var hans lærer på gymnasiet, Vigand Rasmussen, der første gang roste hans tegning og inspirerede ham til at arbejde videre med det åbenlyse talent.

Lars Ravn er som kunstner autodidakt, han debuterede i 1982 med soloudstillingen ”Måske står tiden stille” på Tranegården.

Siden debut-udstillingen er det blevet til mange udstillinger på vidt forskellige steder som en cykelkælder på Nørrebro, Ny Carlsberg Glyptoteket, Esbjerg Kunstmuseum, Trapholt i Kolding, Charlottenborg, Vejle Kunstmuseum, Silkeborg Kunstmuseum, Foundation Cartier i Paris og Kunstakademiet i Houhot i Indre Mongoliet. Her har Lars Ravn også været tilknyttet som gæsteprofessor.

I sin kunst udforsker Lars Ravn hverdagens små og store dramaer, drifter og sociale relationer. Og det gør han med humor og bid. Lars Ravns kunst er gennemsyret af en fanden-i-voldsk lyst til at lege. Motivkredsen er uhøjtidelig og rummer kvinder, kaniner, kaffekander, ornamenter, blomster m.v. Lars Ravn udfordrer alle sanser med sine koloristiske farver og det rå formsprog. Alle hans arbejder stråler af den livsglæde, der bobler i ham.

Lars Ravns billedfortællinger kan synes at ligne en rebus, som fortæller historier om familien, kærligheden, seksualiteten og den store frihedslængsel, tvivlen og den kunstneriske skaben.

Som kunstner har Lars Ravn mod på at bruge mange forskellige materialer og teknikker. Han arbejder med maleri, glas, grafik, skulptur, keramik, installation og udsmykning. Lars Ravn arbejder gerne sammen med andre, det være sig kunsthåndværkere, filosoffer forfattere, og han nyder at samarbejder med børn og unge om projekter.

Lars Ravn er medlem af kunstnersammenslutningen Corner.

I forbindelse med Lars Ravns 60 års fødselsdag i august 2019 er der iscenesat to store udstillinger i Vejle, dels i Vejle Kunstforening i Vejle Vindmølle, dels på Vejle Kunstmuseum. Kunsthistorikeren, mag. art. Nina Damsgaard har skrevet en biografi om Lars Ravn, som udkommer i den forbindelse.


Kilder

Vejle Stadsarkiv - U5370, I1002.