Nina Damsgaard

Fra VejleWiki
Skift til: Navigation, Søgning
Museumsleder Nina Damsgaard under en omvisning i udstillingen ”Albert og Jeppe” på Vejle Kunstmuseum, 2001

Kunsthistorikeren Nina Damsgaard (f. 1954) er født og opvokset i Svanholmsgade i Vejle, hvor hun stadig bor i 2019 med ægtefællen, tidl. lektor Vigand Rasmussen.

Indtil 2016 var hun leder af Vejle Kunstmuseum, hvor hun gennem 32 års virke satte sit indsigtsfulde præg.

I Nina Damsgaards tid som museumsleder blev Vejle Kunstmuseum i 2006 endelig udvidet med arkitekt Kim Utzons tilbygning.

Hun har gennem årene stået for mange store, spektakulære udstillinger, og hun har forstået at udvide museets samling med indkøb, der matcher samlingens spændvidde og kvalitet.

I Nina Damsgaards tid som museumsleder fik Vejle Kunstmuseum en stor vennekreds og forening, som trofast støttede museets forskellige aktiviteter.

Nina Damsgaard har skrevet flere bøger ud fra kunstmuseets samling, blandt andet om Wørzner-samlingen.

Den sidste store udstilling, som Nina Damsgaard stod i spidsen for på Vejle Kunstmuseum, var med maleren Anders Kirkegaard, som er rigt repræsenteret i kunstmuseets samling.

I anledning af udstillingen skrev Nina Damsgaard en omfattende og velskrevet biografi om ham i bogen ”Maler-Anders”.

I 2018 blev Nina Damsgaard valgt som formand for Vejle Kunstforening.

Som kunsthistoriker og mangeårig museumsleder i Vejle blev Nina Damsgaard i 2018 inddraget som særlig sagkyndig i det nye alter-projekt i Vejles gamle middelalderkirke, Sct. Nicolai Kirke. Kunstneren bag projektet er netop Anders Kirkegaard, der tilbragte sin barndom i Vejle, hvor hans far var stadsbibliotekar.


Kilder

Vejle Stadsarkiv - U1170, U50260, U52942.