Tove Frederiksen

Fra VejleWiki
Skift til: Navigation, Søgning

Tove Frederiksen (f. Olsen) født i Ringsted den 17. november 1925, død i Skærup 4. oktober 2007.

Hun blev efter endt skolegang optaget på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium med hovedfag i klaver (Johanne Stockmarr) og bifag i kirkeorgel (P. Rung Keller). Selv om hun således studerede klassisk klaver, blev det inden for jazzen og underholdningsmusikken, som hun især skulle gøre sig gældende. Hun kom tidligt med i Saaby-koret - senere Radioens Underholdningskor, hvor hun optrådte side om side med sangere som Grethe Mogensen og Kirsten Hermansen. I samme periode fra 1951 var hun aktiv som jazzpianist og sammen med sangerinderne (ligeledes fra førnævnte kor) Inger Staus, Birthe Buch og Nete Schreiner var hun med til at etablere “Lørdagspigerne” hvis akkompagnatør hun var på langt de fleste af gruppens indspilninger. Hun var blevet gift Addemos (ægteskabet opløst sidst i tresserne), og som Tove Addemos træffer vi hende som pianist på plader med Tove Reinau, og barnestjernerne søskendeparret Anisette og Rudi Hansen bl.a.

I midten af tresserne skiftede Tove Addemos karriere og blev håndarbejdsredaktør på ugebladet “Flittige Hænder” senere “Hendes Verden”, udgivet af Gutenberghus.

I 1970 blev Tove Addemos ansat som håndarbejds- og musiklærer på Den Jyske Idrætsskole i Vejle. 1973 flyttede hun til Albertslund for at blive gift med postmester Erik Frederiksen, der døde i 1974. Tove Frederiksen flyttede i 1975 tilbage til Vejle, hvor hun var med blandt det første lærerkollegium på den nyoprettede Vejle Kommunes Musikskole som lærer i klaver og ensemblesang.

I 1977 blev hun leder af musikskolen efter Poul Lisberg Møller. Sideløbende med dette hverv, spillede hun klaver i en række lokale big bands, i Visens Venner og ved Vejle Amatørscenes årlige Vejle Kabaret. Hun gjorde også sammen med sin gode kollega og ven, percussionisten Tage Lykke en indsats for latinamerikansk musik i forbindelse med sambaoptogene ved det lokale karneval i midtfirserne. Tove Frederiksen sad også i Amtsmusikudvalget for Vejle Amt sidst i halvfjerdserne, Vejle Musikråd og bestyrelsen for Vejle Musikforening af 1983, som hun var med til at danne.

Tove Frederiksen fratrådte som leder af musikskolen i juni 1992, men forblev musikalsk aktiv frem til sin død.


FMS