Svenning Ravn

Fra VejleWiki
Skift til: Navigation, Søgning
Amtsrådspolitiker Svenning Ravn, medlem af Vejle Amtsråd for partiet Venstre i perioden 1998-2005

Den læreruddannede Svenning Ravn (f. 1947) var skoleleder på den katolske skole i Vejle, Sct. Norberts Skole, da han i 1993 blev valgt til Vejle Byråd som spidskandidat for sit parti, Venstre. Han blev viceborgmester og formand for kulturudvalget, og i hans ”regeringstid” som kulturens førstemand, var der grøde i kulturlivet. Spillestedet Paraplyen blev indviet, Kulturselskabet Himmelpind blev en realitet for at genoplive og renovere Vejles specielle attraktion Himmelpind, der ligger tæt på, hvor spillemanden Frederik Iversen havde sit legendariske spillested: Trædballehus.

Svenning Ravn var leder af Sct. Norberts Skole fra 1976-1995, da han og ægtefællen Britta, der også var lærer, forlod skolen. Han for at passe sin politiske karriere, hun for at etablere eget konsulentfirma med forskellige ledelseskurser som speciale.

Som katolik og medlem af den katolske menighed i Vejle var Svenning Ravn også aktiv i oprettelsen af Sct. Maria Hospice, da Sct. Maria Hospital blev nedlagt.

Britta og Svenning Ravn brugte nogle sommerferier som kroværter på Vedersø Mejerikro, som de overtog efter ægteparret Elisabeth og Christian Panbo fra Højen. Parret nød at lave mad og hygge om gæster, og glæden ved at være krofolk betød, at de i 2001 overtog Hotel Bredehus i Bredsten, som de drev med succes og udvidede. Blandt andet med en værelsesfløj, hvor hvert værelse var udsmykket af lokale kunstnere.

Ægteparrets interesse for kunst og kultur smittede også af i det grønne område omkring hotellet, hvor de lod den lokale autodidakte kunstner Jens Buhl, udstille sine unikke jern-skulpturer. Britta og Svenning Ravn gjorde Bredehus til et kendt og godt spisested og et populært sted at holde familiefester. De var på alle måder hyggelige at besøge, og de var altid garanter for, at der blev serveret god mad på Bredehus. Det hed sig i folkemunde: ”Festen holdes hos Britta og Svenning”. I hælene på finanskrisen, hvor flere store kunder – blandt andet en entreprenør - ikke kunne betale for indkvartering af personale på hotellet, besluttede Svenning Ravn i 2012 af lukke hotellet og erklære sig konkurs. Det skete med stor beklagelse og efter 11 år på stedet. Britta og Svenning Ravn valgte at flytte til Greve og bo i nærheden af deres datter og hendes familie. Her blev parret på vanlig optaget af mange aktiviteter. Blandt andet er de blevet motivationsgruppe-instruktører i Diabetesforeningen. Som sådan turnerer de Danmark tyndt med et foredrag, der hedder: Brug livet - eller tab det.


Kilder

Vejle Stadsarkiv - U5374, U50792, U50593, U50276, U50615, U50641, U50133, U50310, U51050, U51247, U51248, U52975, U53007.