Simon Clemens

Fra VejleWiki
Skift til: Navigation, Søgning

Kokken, brødmanden og foredragsholderen Simon Clemens blev et kendt ansigt i Vejle, da han stiftede et af Danmarks største surdejsbagerier, Brød & Co i Vejle Midtpunkt.

Simon Clemens har repræsenteret Dansk Nordisk Gastronomi i Kroatien og arbejdet som kok og køkkenchef i restauranter i Aarhus, på Samsø og i Vejle.

Brød & Co udviklede Simon Clemens sammen med sin ven, brødmanden Henrik Elkjær, til et samlingssted for folk i alle aldre, der holdt af det gode brød og Simon Clemens altfavnende, farverige væsen.

Brød & Co var i nogle år nærmest omgivet af kult-stemning og opbakning, og da bageriet og caféen på et tidspunkt kom i økonomiske vanskeligheder, bakkede kunderne op og indbetalte støttekroner – og fik brødmærker som tak.

Brød & Co voksede til en økologisk spisemærket cafe og restaurant, der vandt prisen som Årets Butik i Vejle i 2015.

Simon Clemens vandt i 2015 også bronze i konkurrencen om Danmarks bedste specialbrød.

Brød & Co var for økonomisk sårbart og måtte lukke i 2017. Samme år blev Simon Clemens udpeget til Europas første økologiske erhvervsteam.

Han er brød og mad-coach i radio og tv og forfatter til bogen ”Den lille brødfabrik”, der udkom i 2018. I bogen gør Simon Clemens op med myten om, at brød – vel at mærke rigtigt brød – er usundt. I bogen opfordrer Simon Clemens os alle til at give brødet en central plads på spisebordet og i stedet for at købe dårligt fabriksfremstillet brød at bage brødet selv på en personlig lille brødfabrik. ”Den lille brødfabrik” er tænkt som en håndværksbog til hjemmebageren, hvor man kan lære at lave surdej, at ælte og ridse brødet rigtigt og bage det hjemme i sit eget køkken.


Litteratur

Vejle Amts Folkeblad.