Rikke Bilde

Fra VejleWiki
Skift til: Navigation, Søgning

Skuespilleren Rikke Bilde (f. 1977) er født og opvokset i Vejle, og det var også i fødebyen, hun første gang viste sit medfødte og åbenlyse talent. Det foregik i gymnasietiden på Rosborg Gymnasium og på scenen i Vejle Amatørscene. Her optrådte hun en sommer i Vejle Kabareten i Skyttehuset sammen med sin mor, sangerinden Kirsten Bilde. Rikke Bilde var ikke i tvivl om, at hun ville gå scenevejen, og hun er uddannet fra Odense Teaters elevskole i 2005.

Som nyuddannet blev hun ansat som en del af det unge og progressive teaterensemble Mungo Park i Allerød. Her markerede hun sig stærkt fra første øjeblik. I 2007 blev Rikke Bilde hædret med Reumerts Talentpris, og i 2011 modtog hun Ole Hastlunds Rejselegat. Blandt andet for sine ypperlige præstationer på Mungo Park, hvor hun var ansat til 2010.

Siden har Rikke Bilde arbejdet som freelance skuespiller. Hun medvirkede i 2008 i tv-serien ”Sommer”, hvor hun havde rollen som ekspedient i en bagerbutik. I 2018 medvirkede hun i tv-serien ”Friheden” i rollen som Heidi. Det var også i 2018, Rikke Bilde debuterede på film i Hella Joofs ”Happy Ending”. Her havde hun rollen som datteren, som må opleve sine forældre – spillet af Birthe Neumann og Kurt Ravn – blive skilt i en sen alder.

Rikke Bilde er medlem af kunstner-kollektiver ”Sort Samvittighed”, som har stået bag flere roste forestillinger. Blandt andet ”Hvid magi” i 2011 og ”Tove, Tove, Tove” fra 2015.


Kilde

Vejle Stadsarkiv - U50114.