Piet Bertelsen

Fra VejleWiki
Skift til: Navigation, Søgning

Vejlenseren Piet Bertelsen (f. 1971) blev i 2017 udnævnt som ny teaterchef på Riddersalen i København. Den dengang 45-årige Piet Bertelsen kendte i forvejen Riddersalen som sin egen bukselomme. Han havde været ansat på teatret som administrativ leder siden 2007, da legendariske Jytte Abildstrøm stadig var leder. Han havde været konstitueret som leder siden 2016.

Piet Bertelsen, der havde sin barndom og ungdom på Uhrhøj i Vejle, var i sine helt unge år aktiv i Vejle Amatørscene. Han medvirkede således i amatørscenes mangeårige flagskib, Vejle Kabaretten, han stod på scenen i dramatiske forestillinger og har også prøvet kræfter som instruktør.


Piet Bertelsen var i nogle år ansat på Vejle Musikteater, hvor han var en populær og serviceorienteret medarbejder. Fra Vejle Musikteater kom han til Aarhus Teater og senere til Det Kongelige Teater, hvor han sugede faglig ballast til sig. Piet Bertelsen har taget en diplomuddannelse i Kunst og Kulturledelse fra Den Danske Scenekunstskole.

Som teaterchef på Riddersalen har Piet Bertelsen skærpet teatrets profil og satset på egenproduktioner med fokus på ny dramatik, ny musik og visuelle scenografier, der bidrager til at styrke og udvide oplevelsen af fortællingen.


Kilder

Vejle Stadsarkiv – U50114 & U50115.