Anita Winther

Fra VejleWiki
Skift til: Navigation, Søgning

Den handelsuddannede Anita Winther (f. 1960) var indtil 2007 et kendt ansigt i bybilledet i Vejle. Hun var indehaver af forretningen Body Shop i Nørregade, og før den tid var hun citychef i Vejle. Hun afløste Kirsten Birn på posten og havde inden da været ansat som assistent på Citykontoret.

Det var måske især i sin egenskab af skuespiller og instruktør i Vejle Amatørscene, at Anita Winther blev et kendt ansigt i Vejle. Hun var i en årrække enten aktiv på scenen eller som instruktør for Vejle Amatørscenes mangeårige flagskib, den årlige sommerforestilling Vejle Kabareten. Her skrev hun fængende tekster især om det politiske liv i Vejle Kommune, og teksterne blev altid skrevet til iørefaldende melodier. Blandt andet var hun instruktør af Vejle Kabareten i sommeren efter Vejles kendte SF-borgmester, Flemming Christensen, var kommet til magten i en koalition med de borgerlige partier. Meget apropos Flemming Christensens civile erhverv som præst skrev hun et forrygende kabaret-nummer på melodier fra klassikeren ”Jul i Nøddebo Præstegård”. Nummeret vakte stor jubel ved premieren og de efterfølgende forestillinger i Skyttehuset i Vejle.

I 2007 forlod Anita Winther Vejle for at prøve at bo og arbejde i Spanien sammen med sin daværende mand. De returnerede og bosatte sig på Sjælland, hvor Anita Winther blev ansat som leder af en tøjbutik i Kalundborg.

Netop engagementet i Vejle Amatørscene og arbejdet med at skrive tekster til Vejle Kabareten gav Anita Winther inspiration til selv at gå aktivt ind i politik. Hun blev valgt til kommunalbestyrelsen i Kalundborg for partiet Venstre, hvor hun var medlem af økonomiudvalget. Hun var medlem af kommunalbestyrelsen i en fire-årig periode, men blev ikke genvalgt. Hun har siden været indkaldt som 1. suppleant under en partifælles sygdom.


Kilde

Vejle Stadsarkiv - U50612.