Parfumehandler Henny Christensen

Fra VejleWiki
Skift til: Navigation, Søgning

Henny Christensen (1920-2003) var født i Fredericia, men hun betragtede Vejle som sin by. Hun kom til Vejle i 1946, her blev hun hurtigt et kendt ansigt som selvstændig forretningsdrivende og indehaver af Henny’s Parfumeri i Sønderbrogade 22 samt som aktiv gymnast i Vejle Gymnastik-Forening.

Henny Christensen var et livsstykke, en altfavnende og farverig personlighed, der havde let til smil og som kunne tale med alle. Hun havde sine markante meninger og var ikke bange for at udtrykke dem.

I 38 år drev hun Henny’s Parfumeri i Sønderbogade, hvor hun havde mange stamkunder, der holdt af at besøge den lille butik, der forhandlede cremer, parfumer, hårprodukter og kulørt bijouteri. Da butikken lukkede i april 1997, blev ejendommen revet ned sammen med tre naboejendomme. Parfumeriet er for evigt sikret en plads i byens kulturhistoriske hukommelse. Inventaret fra Henny’s Parfumeri blev flyttet til det kulturhistoriske Vejle Museums magasiner til bevaring. Det skete, fordi den lille private parfume-forretning netop var repræsentant for en af de små specialforretninger, der langsomt forsvandt fra gadebilledet. Henny Christensen blev i den forbindelse interviewet af Vejle Museum, her fortalte hun om forretningens drift og om, hvordan hun gennem de mange år havde klaret konkurrencen fra de store varehuse.

I Vejle Gymnastik-Forening var Henny Christensen aktiv gymnast i 50 år, heraf 46 år som medlem af bestyrelsen. Hun var også medlem af SIV (Samvirkende Idrætsklubber Vejle), hvor hun i en årrække stod for at løse det store puslespil med fordeling af gymnastiksale til gymnastik, folkedans med videre.

Før sin død i juli 2003 bestemte Henny Christensen, at arven efter hende skulle tilfalde en fond til fordel for kvindegymnastik i Vejle Gymnastik-Forening og SIVs Støttefond.


Kilder

Vejle Amts Folkeblad 26.-03-1997, 21.-12-1998, 14.-07-2003.