Laif Møller Lauridsen

Fra VejleWiki
Skift til: Navigation, Søgning

Laif Møller Lauridsen (f. 1952) er professionel musiker, guitarist og komponist.

I 42 år var han lærer på Vejle Kommunes Musikskole. Gennem de mange år har han ført talrige elever videre til uddannelse på både Det Rytmiske Musikkonservatorium og Det Jyske Musikkonservatorium.

Laif Møller Lauridsen har optrådt sammen med mange forskellige kunstnere, blandt andre violinisterne Wandy Tworek og Anker Buch, revy-kunstneren Simon Rosenbaum, glasspilleren Erik Hansen med flere.

Laif Møller Lauridsen har altid været optaget af den helt specielle sound, som var guitaristen Jørgen Ingmanns varemærke. Han arvede flere af Jørgen Ingmanns guitarer og viderefører således den specielle guitarklang.

Gennem årene har Laif Møller Lauridsen indspillet mange album både med klassisk og populærmusik.

Som komponist har Laif Møller Lauridsen komponeret til dansktop-toner og klassiske værker. Han er således komponisten til kendingsmelodien for Danmarks Radio i Vejle Amt, Kanal 94. Møller Lauridsen er især kendt og værdsat for sit klassiske værk ”Påskesuiten”. Laif Møller Lauridsen har også komponeret musik til poesi og blandt andet optrådt sammen med lærer, konsulent og forfatter Hans Lauge Petersen. Senest har han indledt et samarbejde med sin tidligere elev, guitaristen og sangeren Lise Bro og tidligere chefredaktør, journalist Arne Mariager om koncerter. Arne Mariager fortæller om hvert værk, før det bliver spillet og sunget.

Sammen med Lise Bro er Laif Møller Lauridsen i 2019 blevet optaget i Svend Nicolaisens legendariske orkester, som giver koncerter over hele landet.

Møller Lauridsen har også udgivet flere nodesamlinger og bøger til undervisning i musik. Desuden har han skrevet muntre musikalske anekdoter i bogen ”Humor efter noder” med illustrationer af bladtegneren Arne Sørensen.

I nogle år var Laif Møller Lauridsen desuden dirigent for Orion Koret i Vejle (i dag kendt som Rytmisk Kor ORION).


Litteratur

Vejle Stadsarkiv - U3219, U53032.