Karen Delfs

Fra VejleWiki
Skift til: Navigation, Søgning

Byrådsmedlem for SF, Karen Delfs (f. 1959), var 46 år, da hun i 2006 blev Vejles første kvindelige borgmester.

SF’eren fik kun ni måneder i borgmesterstolen som en overgangs-figur, da partifællen Flemming Christensen i marts 2006 valgte at forlade det kommunalpolitiske arbejde i Vejle Byråd til fordel for en stilling som leder af Filadelfia på Sjælland. Karen Delfs, der var uddannet cand. mag. i tysk og musik fra Aalborg Universitet og Syddansk Universitet, og desuden havde taget en master i ledelse fra CBS, vidste fra første færd, at hun var borgmester på lånt tid.

Da Ny Vejle Kommune blev en realitet fra 1. januar 2007 med foreningen af Vejle, Jelling, Give, Egtved og Børkop i den nye storkommune, var det for længst besluttet, at Ny Vejles første borgmester blev socialdemokraten Leif Skov, der kom med erfaring fra borgmesterposten i Børkop Kommune. Karen Delfs var således Vejles borgmester, da overgangen til den nye storkommune blev markeret ved en stor fest i DGI Huset.

Til festen fik Karen Delfs syet en bemærkelsesværdig kjole af stof, hvorpå den autodidakte multi- og fotokunstner Henrik Elkjærs fotografi var påtrykt. Karen Delfs blev foreviget i flere aviser og ugeblade i den spektakulære kjole.

Hun blev valgt som medlem af Vejle Byråd i 1999, og hun var formand for børne- og sundhedsudvalget, da hun blev borgmester.

Karen Delfs har arbejdet som højskolelærer og gymnasielektor.

Efter de ni måneder i borgmesterstolen i Vejle har Karen Delfs blandt andet været ansat i Fredericia Kommune, og hun er nu leder af biblioteks- og borgerservice i Næstved Kommune.


Kilder

Vejle Stadsarkiv - U8883.