Inga Nederby Rasmussen

Fra VejleWiki
Skift til: Navigation, Søgning

Inga Nederby Rasmussen (1925-2019) var kun fire år, da hun begyndte at spille harmonika. Hun sneg sig til at spille på den harmonika, som hendes ældre brødre Frits og Erik havde fået. Harmonikaen blev hendes livslange følgesvend, når hun optrådte ved alskens festlige lejligheder og koncerter i Vejle og omegn, ja i hele Jylland.

Inga Nederby Rasmussen fik tilnavnet ”Vejles Elga Olga” eller ”Jyllands Elga Olga”, fordi hun med sin store, flotte sangstemme kunne synge en hel sal op – ligesom Elga Olga.

Inga Nederby Rasmussen havde som ung arbejde på De Danske Bomuldsspinderier i Vejle.

I over 25 år var hun ansat på Vestbyens Fritidscenter, hvor hun med sit store menneskelige format sørgede for at opdrage og holde mange unge, der måske var på vej ud i noget skidt, på rette spor. Mange vejlensere, der har oplevet Inga Nederby Rasmussen som ”Mor Inga” i Vestbyens Fritidscenter, har varme minder om hende. Hun lærte dem at opføre sig ordentligt – og at bage gode boller.

Inga Nederby Rasmussen var i mange år en særdeles flittig underholder i både private som i offentlige sammenhænge. Hun var således om bord på et af de store russiske skibe, da Vejle for første gang var værtsby for dampfestivalen. Her vakte Inga Nederby Rasmussen stor opmærksomhed med sin charmerende optræden.

Inga Nederby Rasmussen – eller ”Fru Ras”, som mange kærligt ynder at kalde hende – var i en årrække også en flittigt forfatter af festsange.

”Vejles Elga Olga” har indspillet flere cd-album, og hendes historie er fortalt i Vejlebogen fra 2013. Ved præsentationen af bogen i foredragssalen på Vejle Bibliotek vakte den dengang 88-årige Inga Nederby Rasmussen stor begejstring i den fyldte sal, da hun spillede flere af sine populære numre og alle sang med.


Litteratur

Vejle Stadsarkiv - U5290, U5320.