Hygebjerg

Fra VejleWiki
Skift til: Navigation, Søgning
Vestergade 8, ca. 1940

Familien Nicolai Hygebjerg flyttede tilbage til Vejle i 1923, og den 29. februar 1924 åbnede N. Hygebjerg en manufakturforretning i Vestergade 8 – dengang under navnet Manufakturkøbhus; hurtigt blev forretningen dog kendt under navnet Hygebjerg. Forretningen havde hovedvægt på trikotage, strikkegarn og metervarer. Gennem årene udvidedes forretningen og i 1937 købte N. Hygebjerg hele ejendommen.

Hygebjerg var kendt for sine meget elegante vinduesudstillinger.

Sønnen Eiler Hygebjerg blev ansat i firmaet i 1946 og overtog driften ved faderens død i 1954, hvor forretningen blev omdannet til et aktieselskab og han indtrådte som direktør og bestyrrelsesmedlem.

I Eiler Hygebjergs periode som leder af forretningen skete der mange ting. Firmaet blev omdannet til aktieselskab. Den blev om- og udbygget flere gange, men den største omvæltning var i 1972, hvor kjolestofferne blev udfaset til fordel for en kraftig opgradering af gardinafdelingen. Indtil da havde man haft ”Provinsens største udvalg i kjolestoffer”, men markedet ændrede sig hastigt fra hjemmesyet til færdig konfektion.

E. Hygebjerg overdrog ledelsen af firmaet til sin datter Kirsten Hygebjerg Larsen i 1985.

Forretningen eksisterer stadig og befinder sig stadig i Vestergade.

Billeder