Hjælp:Søgning

Fra VejleWiki
Skift til: Navigation, Søgning

Der er to søgemuligheder i VejleWiki, begge benytter søgeboksen oppe i højre hjørne.

  • Man kan søge efter en bestemt artikel – her benytter man ”Gå til” knappen
  • Fuldtekstsøgning – her benytter man ”Søg” knappen.


Artikel søgning

Når du trykker på ”Gå til” knappen søger VejleWiki efter en artikel med det præcise navn du har indtastet i søgefeltet. Det vil sige, hvis du har indtastet Vejle Rådhus, vil VejleWiki finde netop denne artikel og åbne den, fordi den findes i leksikonet. Havde du i stedet indtastet Vejle Kongeslot ville VejleWiki ikke finde en artikel til dig, men i stedet for vise dig en generel oversigt over søgeresultater.

Fuldtekstsøgning

Når du trykker på ”Søg” knappen, vil VejleWiki søge efter artikler, der indeholder det eller de indtastede søgeord i enten titel eller brødtekst, resultatet er en søgeoversigt, der viser alle forekomster af det eller de søgte ord.

Bemærkninger

  • Der skelnes ikke mellem store og små bogstaver i en søgning.
  • Du kan benytte trunkering ved at bruge '*'. Søger du for eksempel på "papirfabrik*" vil også forekomsten af ordene papirfabrikken, papirfabrikkens, papirfabrikker, m.m. blive medtaget i dit søgeresultat.
  • Du kan ikke bruge de såkaldte wildcards som erstatning for bestemte tegn eller bogstaver. Hvis du er i tvivl om en person hedder Jens Pedersen med ”d” eller ”t” kan du altså ikke søge efter Jens Pe?ersen, du bliver i stedet for nødt til at søge efter begge stavemåder.