Frede Brødsgaard

Fra VejleWiki
Skift til: Navigation, Søgning

Landmand Frede Brødsgaard (1935-2019) var født i Engum, som var omdrejningspunkt for hele hans liv og virke.

Brødsgaard overtog fødegården i Engum i 1964, men inden da havde han haft pladser på forskellige gårde i Jylland og på Fyn og gennemgået en formel landmandsuddannelse på Bygholm Landbrugsskole.

Frede Brødsgaard var en driftig landmand, der udbyggede gården og bedriften og havde folkehold, så han havde mulighed for at engagere sig i samfundsforhold.

Engum var en hjertesag, og gennem årene gjorde Frede Brødsgaard en stor indsats for lokalsamfundet i såvel idrætsforeningen som i borgergruppen.

Brødsgaard var i en periode formand for Vejle Amts Landboforening. Senere blev han opstillet til Vejle Byråd for sit parti, Venstre, og han var medlem af Vejle Byråd i årene fra 1986 til 1993.

Frede Brødsgaard var i flere år optaget af arbejdet som vurderingsinspektør for DLR Kredit. Det var et arbejde, der betød, at han bevarede den brede kontaktflade til områdets landmænd.

Frede Brødsgaard var fra 1965 gift med Dagny, som han mødte i Engum. Hun døde i 2015, og da han mistede ægtefællen, tog han ophold på Gulkrog i Vejle, hvor han var til sin død.


Litteratur

Vejle Stadsarkiv - U575.