Christian Jensen

Fra VejleWiki
Skift til: Navigation, Søgning
På billedet ses Christian Jensen ved det, der uofficielt kaldtes Spinderiets Vej eller Den sorte Vej, men som efter byrådets beslutning i 1957 blev kaldt Chr. Jensens Vej.

Christian Jensen er om nogen lig med Engenes Herre i Vejle. Det er derfor heller ikke nogen tilfældighed, at vejen, der gennemskærer kolonihaverne fra Vestre Engvej mod Vestbanevej, er opkaldt efter ham.

Christian Jensen blev født i 1863 i Kærbøllinghuse. Da forældrene i 1875 udvandrede til USA, blev den unge Christian i Danmark og kom ud at tjene. Her fik han snart interesse for handel med kreaturer, og i 1892 rykkede han til Vejle, hvor han førte en betydelig handel med heste og kreaturer, der blev afsat til både inden- og udenlandske købere.

I bybilledet var han mest kendt for sin restauration i Vesterbrogade 7. Interessen for såvel handel som restaurationsvæsen kombinerede han sidenhen, da han erhvervede sig et stort restaurationstelt, som han rejste omkring på markeder med.

For sine sparepenge erhvervede han en række engparceller, og i perioden 1912 til 1926 var han formand for engejerlauget. Det var i dette hverv, han var med til at sætte sit tydelige aftryk på Vejles fysiske udvikling. I perioden 1922 til 1925 stod han i spidsen for det store afvandingsprojekt, der afvandede engene og åbnede for byens vækst mod vest.