Bruger:Spinderihallerne

Fra VejleWiki
Skift til: Navigation, Søgning
Spinderihallerne set fra hovedindgangen

Spinderihallerne

Spinderihallerne i Vejle er Danmarks største hands-on innovationsmiljø, hvor kreative iværksættere, etablerede virksomheder, videns- og kulturinstitutioner og det offentlige mødes på kryds og tværs og sammen skaber forretningsudvikling. Spinderihallerne arbejder for at styrke den kreative sektor, lokalt, regionalt og internationalt med henblik på at skabe vækst og udvikling i krydsfeltet mellem kunst, design og erhverv.


Spinderihallerne er etableret af et lille kommunalt udviklingsteam, der består af en kerne af nøglepersoner med forskellige kompetencer og fagområder. Teamet står for udvikling, inspiration, daglig drift og overordnet ledelse af Spinderihallerne.


Spinderihallerne huser og udvikler et dynamisk virksomhedsmiljø af ca. 50 små kreative virksomheder.


Spinderihallerne huser og samarbejder med en række kulturinstitutioner, kunstnere og foreninger med henblik på at skabe udvikling og innovation.


Spinderihallerne skaber forretningsudvikling for etablerede virksomheder i Vejle Kommune og Region Syddanmark ved at styrke brugen af design, kunst, viden og kreative kompetencer.


Spinderihallerne afprøver nye former for erhvervsudvikling, bl.a. gennem iværksættelse af en række regionale og internationale udviklingsprojekter, med det formål at opbygge nye kompetencer og ny viden, der kan være med til at sikre konkurrencedygtighed og skabe vækst.


Spinderihallerne rummer også et prototypeværksted og en ”hub”, der skal være med til at sikre et miljø og nogle faciliteter for de kreative erhverv i hele regionen. Og i 2012 tages de første spadestik til et Center for Designdrevet Innovation i den gamle Kedelbygning, der ligger i tilknytning til Spinderihallerne.


Spinderihallerne fungerer som udviklings- og inspirationsenhed for Vejle Kommune inden for innovation, strategi- og organisationsudvikling.


Læs mere om Spinderihallerne på http://www.spinderihallerne.dk