Vejle Tennis Klub

Fra VejleWiki
Skift til: Navigation, Søgning
Vejle Tennis Klub, ca. 1950

Vejle Tennis Klub er oprettet som Vejle ny Lawn Tennis Klub ved et møde på Hotel Royal den 3. april 1900. Der havde altså været en klub tidligere, men den kender vi ikke noget til. Klubben første formand var sygehusforvalter Poulsen, kasserer blev cand. pharm Hansen og kommis H. Brincher var sekretær. I bestyrelsen var i øvrigt frøknerne Bjerregaard og Brincker.

Tennisspillet skulle foregå i månederne april-september i Sandbakkerne ved Lille Grundet Hulvej. Grusgraven blev lejet af Vejle sygehus, og her blev etableret to baner, som dog ikke holdt de rigtige mål. En bane med de rigtige mål blev først oprettet i 1909. I 1913 blev de to gamle baner omdannet til én ny.

I 1923 fik klubben baner ved den nye idrætspark i Nørreskoven, og Vejle Lawn Tennis Klub var den første forening, der gjorde brug af den nye idrætspark, nemlig et helt år før hele anlæggets kunne indvies officielt i 1924. Det skete med en stor åbningsturnering den 8. juli 1923, hvor Jylland dystede med København. Anlægget rummede tre tennisbaner, og i 1940 kom yderligere en bane til - og to mere i 1957. I 1959 blev det nye klubhus indviet. I 1987 var antallet af baner på ni.

Medlemstallet var støt stigende gennem det 20. årh., og nåede sit højdepunkt omkring 1990, hvor der var næsten 800 medlemmer. Siden har medlemstallet dog været stagnerende.


Vejletennisklub.dk

Litteratur

  • Breakpoint, medlemsblad. Jubilæumsnummer, marts 2000
  • Poul Porskær Poulsen: Fra sandbakkerne til idrætsparken. Vejle Lawn Tennis Klubs første år. Vejlebogen 2000, s. 53 ff


Billeder