Forskel mellem versioner af "Vejle Saalelæderfabrik"

Fra VejleWiki
Skift til: Navigation, Søgning
(Oprettede siden med 'Ludvig Seligmann etablerede garveriet ved Sønderbro i 1850. Det begyndte som en ren håndværksvirksomhed med seks til ni ansatte, der synes at have fremstillet godt l…')
(Ingen forskel)

Versionen fra 21. feb 2011, 14:30

Ludvig Seligmann etablerede garveriet ved Sønderbro i 1850. Det begyndte som en ren håndværksvirksomhed med seks til ni ansatte, der synes at have fremstillet godt læder, for i 1876 vandt garveriet en sølvmedalje ved Jysk Industriudstilling.

I 1884 blev A/S Vejle Saalelæderfabrik dannet med en aktiekapital på 50.000 kr. Som navnet antyder skulle kan nu specialisere sig i sålelæder, og man havde også i 1880 fået dampkraft til at give en mere industriel produktion. Ludvig Seligmann var død i 1874, og det var nu nevøen Alfred Seligmann, der drev selskabet.

Efterhånden blev fabrikationsmetoderne mere og mere industrielle, og aktiekapitalen blev udvidet, ligesom der blev brug for nye fabriksbygninger. Alfred Seligmanns søn, Olaf Seligmann, blev direktør i 1914. Fabrikkens omsætning voksede under 1. verdenskrig, og også efterkrigstiden blev en god periode for Vejle Saalelæderfabrik, selvom om der var tilbageslag i 1920'erne.

Vejle Saalelæderfabrik fungerede med vekslende held frem til 1961, hvor den likviderede.


=Litteratur

Vejles historie bind 3. Vejles Industri. (Vejle 1996)