Vejle Ny Revy

Fra VejleWiki
Version fra 20. jun 2019, 09:45 af WikiSysop (diskussion | bidrag)

(forskel) ←Ældre version | se nuværende version (forskel) | Nyere version→ (forskel)
Skift til: Navigation, Søgning

Den professionelle revy: Vejle Ny Revy havde premiere i 2015 og overlevede i Vejle i fire år. Musikeren Pojken Flensborg var ophavsmand til revyen. Han mente, Vejle savnede en professionel sommerrevy og fik støtte i sine bestræbelser af en kreds af kulturfolk fra Skibet Sogn, hvor han i en årrække var organist ved Skibet Kirke og havde et stort netværk. I netværket var tidligere skoleleder Bjarne Duedahl og tidligere sognepræst Mary Holm Larsen samt Niels Ole Olesen, kendt fra sine mange år som aktiv i Vejle Amatørscene og foreningens absolutte flagskib: Vejle Kabaretten.

Vejle Ny Revy skulle have musikken som det bærende, og Pojken Flensborg allierede sig med sine dygtige musiker-kolleger Jacob Vendt og Ulrik Bust og skuespillerne Ina Miriam Rosenbaum og Gunvor Reynberg. De fem udgjorde revyholdet i de første to år, revyen blev opført på den intime scene i Den Gamle Arrest i Vejle. Ina Miriam Rosenbaum var desuden den kompetente instruktør.

I 2017 flyttede Vejle Ny Revy i professionelle rammer i Jacob Gade Salen i Vejle Musikteater med musikteatret og støtteforeningen Vejle Revyens Venner som producent. Ina Miriam Rosenbaum fortsatte som instruktør i det første år, og revyholdet blev forstærket med skuespilleren Morten Bo Koch.

I 2018 kunne Ina Miriam Rosenbaum ikke være med på scenen, men i stedet sikrede revyen sig et scoop: Pernille Schrøder, som to gange er kåret som ”årets revykunstner”. Selv om det vejlensiske publikum var glade for revyen, stod de ikke ligefrem i kø for at se den. Da regnskabet blev gjort op valgte daværende leder af Vejle Musikteater, Toni Lee Larsen, at lukke revyen.


Litteratur

Vejle Stadsarkiv - U1404, U53002, U53003, U53004, U53008, U53009.