Forskel mellem versioner af "Vejle Bolte- og Møtrikfabrik"

Fra VejleWiki
Skift til: Navigation, Søgning
m
Linje 3: Linje 3:
  
  
Vejle Bolte- og Møtrikfabrik var via personkredsen bag tæt forbundet både til [[Grejsdal Hammerværk|Hammerværket]] og [[C. M. Hess’s Jernstøberi]]. I 1919 overtog man [[Dansk Skrue- og Nittefabrik]] i Vejle. Fra 1927 blev administrationen for Hammerværket og Vejle Bolte- og Møtrikfabrik lagt sammen.
+
Vejle Bolte- og Møtrikfabrik var via personkredsen bag tæt forbundet både til [[Grejsdal Hammerværk|Hammerværket]] og [[C. M. Hess’ Jernstøberi]]. I 1919 overtog man [[Dansk Skrue- og Nittefabrik]] i Vejle. Fra 1927 blev administrationen for Hammerværket og Vejle Bolte- og Møtrikfabrik lagt sammen.
  
  

Versionen fra 9. feb 2014, 22:04

Vejle Bolte- og Møtrikfabrik, ca. 1930

Vejle Bolte- og Møtrikfabrik blev grundlagt af Carl Brincker, C. M. Hess og J. C. Christiansen i 1899, og produktionen kom i gang året efter.


Vejle Bolte- og Møtrikfabrik var via personkredsen bag tæt forbundet både til Hammerværket og C. M. Hess’ Jernstøberi. I 1919 overtog man Dansk Skrue- og Nittefabrik i Vejle. Fra 1927 blev administrationen for Hammerværket og Vejle Bolte- og Møtrikfabrik lagt sammen.


Gennem mange år havde fabrikken faste leverancer til Statsbanerne. I 1970’erne gik Vejle Bolte- og Møtrikfabrik hårde tider i møde, man måtte nedskære medarbejder staben betydeligt, salget svigtede. Resultatet blev, at fabrikken i 1976 blev solgt til Nordiske Kabel- og Traadfabrikker, som i 1979 fusionerede den med en af sine københavnske fabrikker og ændrede navnet til Uni-Bolt. Man flyttede hele produktionen til Vejle, lukkede den sidste produktion på Flegmade og udvidede i stedet på Grønlandsvej.

Se på Historisk Atlas

Vejle Bolte- og Møtrikfabrik på Historisk Atlas

Litteratur

  • Vejle Bys Historie
  • Vejles Historie, bd 3

Billeder