Peter Sindberg

Fra VejleWiki
Skift til: Navigation, Søgning

Kulturentreprenøren Peter Sindberg (f. 1946) var fra 1992 til 2006 ansat som direktør for Vejle Musikteater.

Peter Sindberg blev fyret af byrådet i Vejle, da Vejle Kommune i 2006 gik ind og overtog aktiviteter og gæld i det gældsplagede Vejle Musikteater. Vejle Musikteater blev fra dengang en ren kommunal institution.

Fynboen Peter Sindberg er oprindeligt uddannet slagter, og det var i 1969 i studietiden på socialrådgiverstudiet, han så småt begyndte at arrangere koncerter. Det skete i sikringskælderen på H.C. Ørstedkollegiet i Odense, hvor han til sine medstuderendes store fryd tilrettelagde forskellige koncerter, blandt andet med datidens kendte folkesangere: Povl Dissing og Benny Holst.

I 1971 flyttede Peter Sindberg til Aarhus og blev formand for foreningen Musik & Lys, hvor han sammen med Henrik Grønning tilrettelagde store koncerter.

I en årrække var Peter Sindberg også bagmand bag Aarhus Revyen, som blev opført i Tivoli Friheden.

Efter fyringen som chef for Vejle Musikteater etablerede Peter Sindberg PH Show sammen med Hans Hansen, tidligere direktør i Musikhuset i Aarhus. De to har siden stået i spidsen for mange store koncert og revy-forestillingen.

Selv om Peter Sindberg for længst har passeret pensionsalderen, går han ikke i pensionstanker. Han har flere gange udtalt: Mit arbejde et en livsstil, jeg går aldrig på pension.