Peter Markussen

Fra VejleWiki
Version fra 19. jun 2017, 12:38 af WikiSysop (diskussion | bidrag)

(forskel) ←Ældre version | se nuværende version (forskel) | Nyere version→ (forskel)
Skift til: Navigation, Søgning
Vejle Skæg Klub, ca. 1910 Fra venstre læderhandler Peter Meilvang og sukkervarefabrikant Peter Markussen, der begge var medstiftere af Vejle Skæg Klub i 1894. Fotograf: Ukendt, Foto: Vejle Stadsarkiv

Peter Markussen var født i 1857 i Høgsholt og ernærede sig som gårdskarl hos købmand Alfred Hennings i Nørregade. I 1887 havde Markussen tjent nok til at bygge en ejendom på Tønnesgade 5, hvor sukkerkoger Sørensen flyttede ind og inspirerede Markussen til at begyndte en sukkervarervirksomhed. I 1893 indløste Markussen kagebagerborgerskab og begyndte produktionen i et sidehus til Tønnesgade 5. Efter nogle år flyttede produktionen længere ned af gaden til større lokaler, og Markussen blev også forhandler af andre virksomheders chokolader og lakridser. Sønnen Ole Markussen trådte ind i virksomheden i 1899. Efter en uddannelse i udlandet moderniserede han forholdene med nye maskiner og metoder.

Peter Markussen var også aktiv i byens foreningsliv, som medlem af både Pibeklubben og Vejle Skæg Klub.

Peter Markussen døde i 1925, og virksomheden stoppede i 1930, da Ole Markussen blev repræsentant for Heinrich Jessen A/S.


Billeder

Litteratur

Rasmussen, Vigand: Så tyg dog hurtigere, knægt!, i Vejlebogen 2015