Forskel mellem versioner af "Mitsuyo Saito Nielsen"

Fra VejleWiki
Skift til: Navigation, Søgning
(Oprettede siden med 'Den japanske arkitekt Mitsuyo Siato Nielsen (f. 1947) etablerede 1. november 1986 selvstændig tegnestue i Havnegade i Vejle og på Østrebro i København. Hun kaldte de...')
(Ingen forskel)

Versionen fra 20. jul 2019, 19:53

Den japanske arkitekt Mitsuyo Siato Nielsen (f. 1947) etablerede 1. november 1986 selvstændig tegnestue i Havnegade i Vejle og på Østrebro i København. Hun kaldte den Tegnestuen Plan. I huset: Havnegade 17, havde hun tegnestue og indrettede en japansk inspireret taglejlighed med åbne rum. Eneste lukkede rum var badeværelset. Huset i Havnegade 17 var udsmykket med mønster-ornamentik på muren.

I 1988 holdt Mitsuyo Saito Nielsen åbent hus, så vejlenserne kunne se den japansk inspirerede lejlighed med de mange åbne rum.

I Vejle har den japanske arkitekt sat flere arkitektoniske spor, blandt andet med andelsboligforeningen Det Gamle Bryggeri, placeret præcis på stedet, hvor det gamle Ceres Bryggeri i Vejle før havde ligget.

Som en af de første arkitekter satte Mitsuyo Saito Nielsen fokus på boformer for folk i den tredje alder. Det skete i en foredragsserie med indlagt diskussion om, hvordan folk ville bo, bår børnene var flyttet hjemmefra.  Mitsuyo Saito Nielsen tegnede således seniorbofællesskabet Kongens KærSøndermarken i Vejle. Det skete i et samarbejde med AAB i Vejle, og byggeriet har gennem årene haft besøg af interesserede fra mange lande, der ville se og møde beboerne i det velfungerende senior-fællesskab.

Mitsuyo Saito Nielsen har været dansk gift med adjunkt Niels Haagen, der underviste på Campus Vejle. Nu bor Mitsuyo Saito Nielsen i Tokyo sammen med sin gamle mor.


Kilder

Vejle Stadsarkiv - U52947, U4256, U52735, U50482.