Mikkel Hess

Fra VejleWiki
Skift til: Navigation, Søgning

Mikkel Hess (f. 1976) er den yngste af de kendte jazzmusiker-brødre Hess. Hans instrument er trommer. Den ældste storebror, Emil Hess , spiller saxofon, mens Nikolaj spiller klaver.

Mikkel Hess er født i Vejle, hvortil familien flyttede i 1971. Forældrene var Ellen Margrethe (kaldet Em) og Mogens Hess .

Mogens Hess (1935-2016) var i en årrække kontorchef i Vejle Amt , Em Hess (1942-2019) var ansat som kustode på Vejle Kunstmuseum og blev senere billedkunstner.

Mikkel Hess gik i skole på Kirkebakkeskolen og er student fra Rødkilde Gymnasium .

Mikkel Hess er uddannet fra Det Rytmiske Musikkonservatorium i København i 2001.

Det er ikke kun som trommeslager i forskellige bands, Mikkel Hess er kendt. Han er også kendt som komponist af musik til forskellige film, som nu f.eks. ”Min velsignede bror”, ”Det røde guld” og ”Alle for tre”.

Mikkel Hess optræder gerne sammen med sine brødre i bandet ”Hess is More” eller ”3 x Hess”. Men han optræder også i band sammen med jazzmusikeren Anders Christensen , kaldet ”AC”, der også har rødder i Vejle.

Gennem årene har Mikkel Hess skrevet musik til teater og dans. Han har således skrevet musik til balletten ”Uropa”, der havde premiere på Det Kongelige Teater i København i 2016 og musik til filmen ”When Animals Dream”, som havde premiere på Filmfestivalen i Cannes i 2014.

Mikkel Hess har også være co-producer, co-forfatter og trommeslager på forskellige album med andre musikere.

Siden 2009 har han været medlem af det kreative kollektiv ”This Is Care Of”, der har base på Broadway på Manhattan i New York.


Litteratur

Vejle Stadsarkiv - U2672, U50147.