Michael Guldhammer

Fra VejleWiki
Version fra 13. feb 2020, 21:59 af Totte (diskussion | bidrag)

(forskel) ←Ældre version | se nuværende version (forskel) | Nyere version→ (forskel)
Skift til: Navigation, Søgning

Michael Guldhammer (f. 1961) er født i Vejle i en familie, hvor cykelsport altid har haft en stor plads.

Michael Guldhammer var 10 år, da han indledte sin karriere i cykelsporten. Det skete, da hans far, John Guldhammer, tog ham med i Vejle Cykel Klub. John Guldhammer kørte selv cykelløb, og sønnen fik hurtigt ambitioner om at blive blandt de bedste.

Michael Guldhammer har i karrieren vundet tre danske mesterskaber. Han vandt linjeløbet i 1989 og holdløbet sammen med Peter Meinert i både 1988 og 1989. Desuden kørte han en del anden- og tredjepladser ind i enkeltstarten, men han vandt aldrig en sejr i enkeltstart.

Michael Guldhammer hører til den årgang af cykelryttere, som også tæller Bjarne Riis, Jesper Skibby og Brian Holm. De opnåede alle stor succes som professionelle, men Michael Guldhammer valgte at blive hjemme i Vejle. Michael Guldhammer havde ikke lyst til, at livet kun skulle handle om cykelsport. Guldhammer smagte alligevel lidt på en form for professionel tilværelse, da han i tre sæsoner: 1990, 1991 og 1992 kørte løb for cykelklubben i Kolding. Her stillede klubben en teambil, hjælpere og materiale til rådighed for rytterne.

I det civile liv har Michael Guldhammer arbejdet som pedel på Vejle Amts Folkeblad og siden som pedel på Skibet Skole.

Ved siden af det civile arbejde har Guldhammer været sportschef på holdet Team TreFor og for Team Festina Vejle.

Talentet for cykelsport er gået i arv til næste generation. Michael Guldhammers to sønner: Thomas og Rasmus, har begge haft en plads i den danske elite. Som juniorryttere kørte begge Guldhammer-brødrene på et stærkt hold i Vejle Cykel Klub, hvor deres far var den ene af holdets to ledere.

Michael Guldhammer er i 2020 næstformand i Vejle Cykel Klub.


Kilder

Vejle Amts Folkeblad.