Mariasøstrene

Fra VejleWiki
Skift til: Navigation, Søgning
Søstrene i forbindelse med 75-års jubilæet i 1988

Søstre af Marias Hellige Hjerte

De første katolske sognepræster ved Sct. Norberts Kirke, Eykens og Brems, fik fra 1905 hjælp af nogle Sct. Josef-søstre, der flyttede til byen for at drive katolsk skole, men præsternes ønske om også at påtage sig en hospitalsopgaver havde de ikke kræfter til. I stedet ankom i 1911 de første Mariasøstre til Vejle fra deres moderkloster i Berlaar i Belgien. De videreførte skolearbejdet, og som nabo til kirke og skole blev nu opførtSct. Maria Hospital, som stod klar i 1913. Fra 1927 drev søstrene også Mariasøstrenes Børnehave, først i "den katolske bydel" på Blegbanken og fra 1975 i nye lokaler på Vestre Engvej.

Sct. Maria Hospital fungerede som sådant frem til 1993 - de seneste år som fødselshospital, derefter var Mariasøstrene med til at drive Sct. Maria Hospice i bygningen.

Mariasøstrene har været aktive i såvel Nyborg som Svendborg, men har for flere år siden trukket sig tilbage fra disse byer. De var som det sidste sted i Danmark aktive i Vejle frem til marts 2006, hvor de sidste seks søstre rejste tilbage til klostret i Berlaar. På billedet ses yderst til venstre den sidste leder af kommunitetet i Vejle, Sr. Cecilie Maës.

Et privat selskab overtog Sct. Maria Hospitals bygninger. Sct. Maria Hospice drives i 2021 i Bredballe.


Billeder