Forskel mellem versioner af "Mølholm kirkegård"

Fra VejleWiki
Skift til: Navigation, Søgning
(Oprettede siden med 'Kirkegård ved Mølholm Kirke. Kirkegården blev anlagt i 1948 før kirken blev bygget. Man havde gennem lang tid søgt muligheden af at få oprettet en lokal kirkegård, …')
 
Linje 1: Linje 1:
 +
[[Billede:Molholmkirkegaard.jpg|300px|thumb|right|Mølholm Kirke og kirkegård, 1982]]
 
Kirkegård ved [[Mølholm Kirke]].
 
Kirkegård ved [[Mølholm Kirke]].
  
Kirkegården blev anlagt i 1948 før kirken blev bygget. Man havde gennem lang tid søgt muligheden af at få oprettet en lokal kirkegård, stedet var fundet, nemlig et stykke jord ejet af godsejer [[Niels Skou(1900)|Niels Skou]]; men kunne ikke skaffe den fornødne finansering.
+
Kirkegården blev anlagt i 1948, før kirken blev bygget. Man havde gennem lang tid søgt muligheden af at få oprettet en lokal kirkegård, stedet var fundet, nemlig et stykke jord ejet af godsejer [[Niels Skou(1900)|Niels Skou]]; men man kunne ikke skaffe den fornødne finansering.
  
forunderligvis dukkede de fornødne penge en dag i 1945 op hos formanden for kirkegårdsudvalget, nemlig i form af en anonymt indleveret kuvert med de 41.825 kr godsejer Niels Skou forlangte, underskrevet "fra en tidligere Mølholmbeboer".
+
forunderlig vis dukkede de fornødne penge en dag i 1945 op hos formanden for kirkegårdsudvalget, nemlig i form af en anonymt indleveret kuvert med de 41.825 kr., godsejer Niels Skou forlangte, underskrevet "fra en tidligere Mølholmbeboer".
  
Kirkengården er efter indvigelsen blevet udvidet af flere gange. I 1983 købte menighedsrådet [[Stampeskoven]] for at sikre kirkegårdens særpræg med at være omkrandset af skov. Orkanen i 1999 rettede stor skade på flere af de store bøgetræer på kirkegården.
+
Kirkegården er efter indvielsen blevet udvidet af flere gange. I 1983 købte menighedsrådet [[Stampeskoven]] for at sikre kirkegårdens særpræg med at være omkrandset af skov. Orkanen i 1999 rettede stor skade på flere af de store bøgetræer på kirkegården.
  
 
==Kendte vejlensere begravet her==
 
==Kendte vejlensere begravet her==

Versionen fra 20. feb 2012, 13:48

Mølholm Kirke og kirkegård, 1982

Kirkegård ved Mølholm Kirke.

Kirkegården blev anlagt i 1948, før kirken blev bygget. Man havde gennem lang tid søgt muligheden af at få oprettet en lokal kirkegård, stedet var fundet, nemlig et stykke jord ejet af godsejer Niels Skou; men man kunne ikke skaffe den fornødne finansering.

På forunderlig vis dukkede de fornødne penge en dag i 1945 op hos formanden for kirkegårdsudvalget, nemlig i form af en anonymt indleveret kuvert med de 41.825 kr., godsejer Niels Skou forlangte, underskrevet "fra en tidligere Mølholmbeboer".

Kirkegården er efter indvielsen blevet udvidet af flere gange. I 1983 købte menighedsrådet Stampeskoven for at sikre kirkegårdens særpræg med at være omkrandset af skov. Orkanen i 1999 rettede stor skade på flere af de store bøgetræer på kirkegården.

Kendte vejlensere begravet her