Kristelig Forening for Unge Mænd i Vejle

Fra VejleWiki
Skift til: Navigation, Søgning
KFUM-stævne i Vejle for 17-20 årige. Opstillet foran KFUMs bygning, Herslebsgade 5, Vejle, 1927. Fotograf: Hans Albjerg, Foto: Vejle Stadsarkiv

I 1844 stiftede englænderen George Williams (1821-1905) Young Men's Christian Association (YMCA). Foreningens formål var at holde unge mænd på dydens smalle sti, og den havde derfor som valgsprog: ”Hvorledes skal en ung holde sin sti ren? Derved, at han holder sig efter [Guds] ord” (Salme 119,9). I de følgende årtier spredte foreningen sig til andre kristne lande. I 1878 var turen kommet til Danmark, idet der blev stiftet en Kristelig Forening for Unge Mænd (KFUM) i København. Fem år senere, nærmere bestemt den 19. februar 1883, var det Vejles tur til at få egen KFUM.

KFUM i Vejle holdt i begyndelsen til i et lille lokale i Grønnegade. I 1893 lejede foreningen større lokaler i Volmersgade. Alle unge mænd mellem 15-40 år tilhørende den evangelisk-lutherske kirke kunne blive medlem. I de nye lokaler inviterede foreningens bestyrelse og pastor Thomsen på hyggeligt samvær med foredrag, bibelsamtaler, aftenskole med undervisning i forskellige fag, opbyggelig læsning og bespisning.

I 2017 er det ikke et krav, at man tror på Gud for at blive medlem.

Litteratur og kilder

Vejle Amts Folkeblad (06.10.1893)

https://vejle.kfum-kfuk.dk/om-os/