Kirsten Mikkelsen

Fra VejleWiki
Skift til: Navigation, Søgning
Kirsten Mikkelsen fortæller Trædballehus og Himmelpinds historie ved Trædballehus arrangement på Valdemarsdag, arrangeret af FestiVejle. 2013

Vejles tidligere kulturdirektør Kirsten Mikkelsen (f. 1945) er vokset op med kommunalpolitik. Faderen, Kurt Poulsen, var politisk aktiv. Han var i mange år byrådsmedlem for Socialdemokratiet i Vejle. Kirsten Mikkelsen blev selv udlært på kommunekontoret i den tidligere Hover Kommune og fik siden en lang karriere som kommunalt ansat i Vejle Kommune. Kirsten Mikkelsen var kontorchef i den kommunale Kulturforvaltning i en lang årrække. Hun afløste Willy Stolarczyk som kulturchef/direktør og sluttede karrieren i den kommunale forvaltning på Jobcentret.

Kirsten Mikkelsen har altid været aktiv i foreningslivet. I mange år har hun ledet gymnastik i Skibet Idrætsforening, og det var også i foreningens regi, hun tog initiativ til at etablere en revy. Skibet Revyen udviklede sig gennem årene til et muntert og originalt indslag i Vejle Kommunes kulturliv. Kirsten Mikkelsen skrev både tekster og var tovholder på revyen. Hun er ferm på en symaskine, og derfor stod hun også for revyens kostumer.

Hun har også været aktiv i forskønnelsen og vedligeholdelsen af det historiske udsigtspunkt Himmelpind i Vejles Vestby. Her har hun gennem flere år udført et stort arbejde som formand for Himmelpinds Venner.


Kilder

Vejle Stadsarkiv - U8014, U51071.