Forskel mellem versioner af "Kinografen, Dæmningen 34"

Fra VejleWiki
Skift til: Navigation, Søgning
(Oprettede siden med 'Københavneren Søren Kjærgaard åbnede 1. marts 1976 biografen Kinografen, i lokaler på Dæmningen 34 lige over danserestauranten Romantica. Vejlenserne var i ...')
 
(Ingen forskel)

Nuværende version fra 6. nov 2019, 22:19

Københavneren Søren Kjærgaard åbnede 1. marts 1976 biografen Kinografen, i lokaler på Dæmningen 34 lige over danserestauranten Romantica.

Vejlenserne var i oktober 1975 blevet orienteret om, at en ny biograf var undervejs. Det skete på forsiden af Vejle Amts Folkeblad 18. oktober 1975 med overskriften: ”Dobbelt-biograf åbner nu i Vejle”. Søren Kjærgaard havde fået et lån fra Det Danske Filminstitut på 268.000 kroner til at åbne biografen med to sale. Den store sal med 264 pladser, den lille med 56 pladser. I begrundelsen fra Det Danske Filminstitut hed det, at der var behov for en biograf til at vise kvalitetsfilm i Vejle.

Det var fra begyndelsen meningen, at der skulle vises specielle film i den lille sal, som nu f.eks. brasilianske film, som det blev nævnt i artiklen. Søren Kjærgaard havde anskaffet al den nyeste teknik til sin biograf, fortalte han til VAF og viste apparaturet frem i avisen en uges tid før biografens åbning.

Kinografen var en del af Vejles forlystelsesliv frem til 16. november 1978, da den lukkede.


Litteratur

Vejle Amts Folkeblad

Vejle Stadsarkiv - M23.