Karen-Lisbeth Rasmussen

Fra VejleWiki
Version fra 4. feb 2019, 23:04 af Totte (diskussion | bidrag)

(forskel) ←Ældre version | se nuværende version (forskel) | Nyere version→ (forskel)
Skift til: Navigation, Søgning

Karen-Lisbeth Rasmussen blev uddannet lærer i 1967, men hun forlod i 1985 katederet til fordel for en uddannelse som keramiker/kunsthåndværker på Kunsthåndværkerskolen i Kolding. Her var hun færdig i 1989, hvorefter hun arbejdede med en kombination af undervisning inden for det kreative område, forskellige udviklingsprojekter, konsulentopgaver og keramiske projekter.

Karen-Lisbeth Rasmussen var en vaskeægte iværksætter og en arbejdsbi, der kunne få ting til at ske. Når hun havde fået en god idé, forfulgte hun den målrettet, til idéen blev til virkelighed. I 1989 blev Karen-Lisbeth Rasmussen ansat i Aktivitetshuset i Vejle, hvor hun stod i spidsen for etablering af kreative værksteder og kurser for husets brugere. I 1992 og fem år frem var hun projektleder for Kultur-Banden i Vejle. Det var et tidsbegrænset projekt under Vejle Kommune med støtte fra Kulturministeriet. For sit arbejde med de unge i Kultur-Banden modtog Karen-Lisbeth Rasmussen Uni-Danmarks Kulturpris.

Karen-Lisbeth Rasmussen havde blik for, at bygningerne fra de gamle bomuldsspinderier i Vejles vestby var tomme. Hun så muligheden for at bruge bygningerne som arbejdsplads og værksted for unge spirende kunstnere og her skabe et fællesskab og et miljø, hvor de hver især og sammen kunne udvikle sig. I 1993 tog hun initiativet til at etablere Foreningen Spinderihallerne. Foreningens formål var netop at skabe værksteder for kunstnere. Spinderihallerne blev fra første færd arbejdsplads for mange af de unge kunstnere i Vejles vækstlag. De frøs med anstand i de kolde industrilokaler, og indimellem gik bølgerne højt, når de ikke var enige om, hvordan tingene skulle udvikle sig. Karen-Lisbeth Rasmussen skaffede projektet støtte fra Arbejdsmarkedsstyrelsen og EU, og hun blev i 1995 belønnet for sit arbejde med Vejle Amts Kulturpris.

Hun var også leder af og underviser på Spinderihallernes Kunstskole, hvor hun også var en kompetent vejleder for unge, som ønskede en kunstnerisk/kreativ uddannelse.

Karen-Lisbeth Rasmussens pionérarbejde i Spinderihallerne støbte fundamentet for den videre udvikling af Spinderihallerne, som Vejle Kommune overtog i 2007.

Fra 2004 og til 2007 var Karen-Lisbeth Rasmussen projektleder for udviklingen af en ny efteruddannelse for kunstnere, som havde lyst til at samarbejde med erhvervs- og kulturvirksomheder. Det skete i et EU-projekt. Uddannelsen blev senere etableret som en merkonom-uddannelse for kunstnere under BIZ-Art i Vejle i samarbejde med Vejle Handelsskole.

Karen-Lisbeth Rasmussen er i 2019 travlt beskæftiget i sit eget værksted ved hjemmet på Boelskilde i Bredballe, 7120 Vejle Øst.

Hun har i flere år været optaget af at eksperimentere med murværk og ornamentik, og hun fortsætter sit organisatoriske arbejde som medlem af bestyrelsen i foreningen Danske Kunsthåndværkere.


Kilder

Vejle Stadsarkiv -U50072, U50635, U50636, U5306.