Forskel mellem versioner af "Jakob Stjernholm"

Fra VejleWiki
Skift til: Navigation, Søgning
(Oprettede siden med 'Jakob Stjernholm (f. 1974) er uddannet i statskundskab fra Aarhus Universitet. Han er søn af Vejles tidligere stadsarkitekt Henrik Stjernholm. Jakob Stjernholm gjorde karr...')
(Ingen forskel)

Versionen fra 4. nov 2019, 21:07

Jakob Stjernholm (f. 1974) er uddannet i statskundskab fra Aarhus Universitet. Han er søn af Vejles tidligere stadsarkitekt Henrik Stjernholm.

Jakob Stjernholm gjorde karriere i København, hvor han arbejdede med politisk rådgivning og planlægning af infrastrukturinvesteringer i et job som specialkonsulent og kontorchef i Transport- og Bygningsministeriet.

I 2016 valgte Jakob Stjernholm sammen med sin familie at sadle om og flytte fra København til Thy.

På slægtsgården Gyrup i Snedsted er Jakob Stjernholm sammen med sin ægtefælle Marie og sin svoger og svigerinde, Andreas og Ellen Stærk Poulsen, nu 8. generation.

Jakob Stjernholms svigerforældre, Lisbeth og Nicolai Nicolaisen, er økobønder, og parret oprettede i 2010 Thy Whisky på gården.

Jakob Stjernholm og Andreas Stærk Poulsen har forvandlet Thy Whisky til et verdensberømt brand. Thy Whisky har således modtaget flere store priser. Senest blev en whisky på bøgerøg i 2019 kåret som årets bedste europæiske whisky af den verdenskendte ”Jim Murray Whisky Bible”.

Den prisbelønnede whisky er brygget på økologisk korn avlet i og omkring Thy Nationalpark.

Fra gården Gyrup leveres mælk til Thise Mejeri, ligesom gårdens Galloway-ungtyre, der græsser på Agger Tange, er efterspurgt.


Litteratur

Vejle Amts Folkeblad.

thy-whisky.dk