Hjælp:Skriv en artikel

Fra VejleWiki
Skift til: Navigation, Søgning

Det er nemt at oprette en ny artikel på VejleWiki.

Start en ny artikel

Der findes to metoder til at starte en ny artikel:

Metode 1

Du indtaster titlen på den artikel du ønsker at skrive i søgefeltet. Klik på ”Gå til” knappen. Hvis det viser sig at artiklen faktisk allerede er skrevet vil den naturligvis dukke op og du er velkommen til at tilføje din viden til den. Men hvis det rent faktisk drejer sig om en artikel som ikke findes i VejleWiki endnu, vil du blive opfordret til at starte den. Du trykker blot på linket "Du kan oprette en artikel med dette navn" og en ny, men tom artikel med den ønskede titel er nu oprettet. Du kan nu begynde at skrive tekst i den.

Metode 2

Du følger et af de ”røde links” i en allerede eksisterende artikel. Du bliver sendt direkte til et redigeringsvindue, hvor du nu kan skrive den ønskede artikel.

Sådan skriver du tekst i en artikel

Du er nu klar til at skrive teksten til din artikel. Det vil først og fremmest sige at skrive den brødtekst, der kommer til at udgøre det meste af din artikel. Du skriver stort set som du ville gøre i et hvert tekstbehandlingsprogram – der er dog to ting du skal være opmærksom på:

  • Du skal ikke lave indryk i din tekst, som du normalt vil gøre når du starter en ny paragraf – hvis du gør det kommer din tekst til at se underlig ud.
  • For at lave en ny linje eller en ny paragraf skal man lave et dobbelt linjeskift. Et enkelt tryk på 'Enter' eller 'Return'-knappen vil ikke give dig en ny linje, når du gemmer teksten.

Husk at gemme

Det er vigtigt at du husker at gemme din artikel, Gem-knappen sidder i bunden af artiklen.

Du kan med fordel benytte Forhåndsvisning-knappen til at se om din artikel ser rigtig ud, men denne knap gemmer ikke din artikel.

Derfor husk at trykke på Gem-knappen.

Det næste du gør

Når du nu har skrevet din tekst er artiklen som sådan færdig, men du må meget gerne forbedre den, ved at gennemgå de følgende trin:

  1. Formatere artiklen – dvs. lave overskrifter, afsnit m.m.)
  2. Kategorisere artiklen – dvs. placere artiklen ind i en eller flere kategorier.
  3. Indsætte links – til andre VejleWiki artikler.
  4. Indsætte billeder – det vil ikke være i alle artikler man kan gøre det.