Hjælp:Kategorisering

Fra VejleWiki
Skift til: Navigation, Søgning

Når du har skrevet og formateret din artikel, er det meget vigtigt du husker at kategorisere din artikel.

Når artikler bliver sat i en eller flere kategorier, hjælper det søgningen, sammenhængen og overblikket i VejleWiki. Derfor er det vigtigt at enhver artikel tilhører mindst én kategori.


Du kan se hvilke kategorier VejleWiki benytter her.


Når du skal kategorisere en artikel skal det altid placeres allersidst i artiklen. Lad os kigge på et eksempel:

Du har skrevet om Fabrikant Søren Søgaard og skal nu kategorisere den.

Det vil være naturligt at kategorisere artiklen under kategorien ”personer”, fordi artiklen først og fremmest er et biografisk opslag.

Men du bør også overveje om ikke din artikel skal sættes i kategorien ”Erhverv”, fordi Søren Søgaard også var fabrikant, du skal nu overveje om der er en under-kategori der dække endnu bedre, i dette tilfælde vil det nok være ”Håndværk & Industri”

Lige meget hvilket kategori-valg du træffer skal du benytte den samme kode – eksempel:

[[Kategori:Personer]]
[[Kategori:Håndværk & Industri]]

Da du ønsker at Søren Søgaard bliver placeret alfabetisk i kategorien ”Personer” - at han bliver placeret under Søgaard og ikke Søren - skal du benytte denne variant:

[[Kategori:Personer|Søgaard, Søren]]

Hvis du er i tvivl om den præcise indplacering af din artikel, så bør du kategorisere den direkte i den eller de relevante hovedkategori(er). I det tilfælde at du ikke synes din artikel passer ind i nogle af de eksisterende kategorier bør du placere den i kategorien ”Andet”, så vil redaktionsgruppen tage hånd om den.

Du bør nu klikke på 'Forhåndsvisning' for at se om din artikel ser rigtig ud og at der nu er dukket en lille, aflang boks op i bunden af artiklen, hvori de valgte kategorier vises.

Hvis alt ser rigtigt ud, gemmer du din artikel.