Hjælp:Interlinks

Fra VejleWiki
Skift til: Navigation, Søgning

En af de grundlæggende ideer ved wikipedia er at mange artikler henviser til andre artikler, de hjælper brugeren til hurtigt og nemt at komme rundt mellem artikler.

Derfor er det vigtigt, når du er i gang med at skrive din artikel, at du indsætter de såkaldte interlinks, som er interne henvisninger til andre VejleWiki artikeler, enten artikler der allerede eksistere eller artikler som man kunne ønske sig.

Hvis du i din artikel om fabrikant Søren Søgaard har omtalt billardfabrikken P. O. Pedersen, vil det være oplagt at lave P. O. Pedersen til et interlink.

Det gør du ved at sætte dobbelt klammer om ordet – eksempel: [[P. O. Pedersen]]


Hvis billardfabrikken P. O. Pedersen var bedre kendt under navnet Vejle Billardfabrik, men artiklen er benævnt P. O. Pedersen kan man benytte denne form for interlink: [[P. O. Pedersen|Vejle Billardfabrik]]

Som gør ordet Vejle Billardfabrik til linket i din artikel, men henviser til den anden artikels rigtige titel, nemlig P. O. Pedersen.

Hvis et link er blåt betyder det at artiklen du henviser til eksisterer, er linket der i mod rødt eksisterer artiklen endnu ikke.

Du gennemgår din artikel og indsætter passende interlinks, du skal endelig ikke være bange for at indsætte links til artikler der endnu ikke er skrevet.

Interlinks bør kun sættes ind første gang et bestemt navn optræder i en artikel, man skal altså ikke gentage interlinks hver gang.


Sidst, men ikke mindst, bør du nogen gange overveje omdirigeringer.

Du omdirigerer en side med følgende kode: #REDIRECT [[sidens navn]] - og der må endelig ikke stå andet på siden, for så virker den ikke.

Omdirigeringer bruges blandt andet ved forskellige stavemåder, pseudonymer, forkortelser m.m. Et eksempel kunne være 'Vejle Boldklub', der med god ret også kunne placeres under 'VB'. Løsningen er som nævnt, at placere en omdirigering på siden 'VB' ( #REDIRECT [[Vejle Boldklub]] ), så enhver søgning på 'VB', ender på siden 'Vejle Boldklub '