Historisk Atlas.dk

Fra VejleWiki
Version fra 28. jul 2013, 12:33 af Dbn (diskussion | bidrag)

(forskel) ←Ældre version | se nuværende version (forskel) | Nyere version→ (forskel)
Skift til: Navigation, Søgning

Interaktiv hjemmeside med én samlet indgang til kultur-, kunst- og naturhistorie i det sydlige Danmark formidlet på historiske og nutidige digitale kort. Historisk Atlas er et digitalt landkort med tilknyttede beskrivelser og billeder, hvor den lokale historie og den fælles kulturarv gøres levende. Historisk Atlas er et samarbejde mellem Arkiver, Biblioteker og Museer, hvor materiale fra alle tre kulturinstitutioner lægges ud til brug for alle døgnet rundt.

Historisk Atlas indeholder 47 interaktive kort – alt fra unikke 1500-tals renæssancekort til moderne luftfotos. Sitet har nogle unikke funktioner, hvor man med få klik kan sammenligne historiske kort, gå på opdagelse i de gamle (og nye) kort og de tilknyttede beskrivelser og billeder, sammenligne og læse om lokaliteter såsom herregårde, industrivirksomheder, gader og gadenavne, seværdigheder og meget mere.

Flere end 150 arkiver, biblioteker og museer er med på nuværende tidspunkt, men projektet udvikler sig hele tiden. For øjeblikket er det Region Syddanmark og det sydlige sjælland, der er repræsenteret – og der er ingen tvivl om, at Historisk Atlas vil komme til at dække hele landet på et tidspunkt.

Vejle Kommune er godt repræsenteret: Her kan man slå op på fx. gader, industrier, møller mv. Men også hvis man vil køre sig en tur andre steder – fx. Sønderjylland eller Fyn – kan man nemt og hurtigt slå op og finde de gode steder at besøge.

http://historiskatlas.dk