Henri Nielsen

Fra VejleWiki
Version fra 27. jun 2019, 21:32 af Totte (diskussion | bidrag)

(forskel) ←Ældre version | se nuværende version (forskel) | Nyere version→ (forskel)
Skift til: Navigation, Søgning

Journalisten og redaktøren Henri Nielsen (1935-1993) kom til Vejle i 1974, da han blev ansat som medredaktør på Vejle Amts Folkeblad.

Han var født på Lolland og blev udlært som journalist i Næstved. I 1955 blev han ansat på Lollands Tidende, hvor han avancerede til redaktionssekretær, siden til redaktionschef og chefredaktør. Avisen lukkede i 1971. Siden var han ansat nogle år på Ny Dag, indtil ansættelsen på Vejle Amts Folkeblad.

Henri Nielsen blev ansat samtidig med, at Vagn Nygaard overtog posten som chefredaktør på Vejle Amts Folkeblad efter den mangeårige redaktør G. Skytte Nielsen.

Henri Nielsen, der var en ivrig Venstre-mand, skulle fungere i rollen avisens politiske redaktør og skrive de politiske ledere. Det var et job, han passede med stor flid og omhu. Han forfægtede Venstres politik og synspunkter på lederpladsen, og var en flittig foredragsholder i Venstre-foreninger.

Som medlem af redaktionen var han en humoristisk mand og en mand af mange ord. Han holdt af at fortælle anekdoter for redaktionens journalister, og han kunne godt være noget af en tidsrøver, når journalister sad med en artikel, der skulle være færdig for deadline.

I avisens ombryderi nød Henri Nielsen de daglige drillerier, som typograferne udsatte ham for, mens ledersiden blev layoutet. Her udviklede det sig nærmest til et ritual med verbal ping-pong mellem redaktøren og ledersidens faste ombryder, typograf Flemming Frydensbjerg.

Henri Nielsen var i knap 20 år en loyal og pligtopfyldende medarbejder. Han havde hjerteproblemer og døde som 58-årig i 1993, mens han ventede på en by-pass-operation.


Litteratur

Vejle Stadsarkiv - U4114, U4149.