Erik Halling

Fra VejleWiki
Skift til: Navigation, Søgning
Fra venstre Per Værndal, Dansk Golf Unions formand, derefter er det stifterne af museet, værktøjsmager Jan Skanderup, direktør Søren Berggreen og læge Erik Halling ved Danmarks Golfmuseums åbning i Vejle, 10. maj 1992.

Læge Erik Halling (1926) blev født i Ringsted. Han kom til Vejle i 1950’erne og var fra 1957-1993 praktiserende læge i Vejle med en stor og populær praksis.

Halling blev indbegrebet af den gode, gammeldags familielæge, som kendte alle sine patienter.

Som et kultiverede og dannet menneske blev Halling snart aktiv i byens kulturliv. Han var f.eks. med blandt initiativtagerne, da den klassiske musikforening Vejle Musikforeningen af 1963 blev stiftet. Det samme var Hallings daværende nabo, Ib Planch Larsen, der senere flyttede til Holstebro og blev landskendt for sit arbejde som leder af Holstebro Musikskole.

Erik Halling blev en ivrig golfspiller og samler på golf-effekter. Fra 1968 samlede han dem i et privat golfmuseum i sit hjem på Bøgevang. I 1987 kom golf-effekterne i mere ordnede rammer, da han etablerede Golfhistorisk Selskab sammen med en række ligesindede. Golfhistorisk Selskab stod bag Danmarks Golfmuseum, som siden 1992 har haft gode rammer i kælderen under Munkebjerg Hotel. Her har Erik Halling gennem årene iscenesat skiftende udstillinger med sjældne golfeffekter. I 2014 forlod Halling Golfmuseet og blev behørigt hyldet for sin indsats og udnævnt til æresmedlem.

Erik Halling var også initiativtager til Foreningen For Familielivets Fremme – Fjernsynets Fjernelse.

Den humoristiske og belevne Erik Halling er i 2019 still going strong og optaget af samfundsliv, litteratur og kulturliv. Hans samlever, Bente Christiansen, fortæller, at det altid tager lang tid, når han skal handle i Føtex. Fordi han holder konsultation i butikken, når han møder sine gamle patienter.


Kilder

Vejle Stadsarkiv - U1595.