Eiler Hygebjerg (1922-2003)

Fra VejleWiki
Skift til: Navigation, Søgning
Eiler Hygebjerg, 1961

Eiler Hygebjerg, blandt venner kaldet Hyp, blev født 30. juni 1922 i Sønderborg. Han flyttede 1½ år gammel med familien til Vejle. da faderen, Nicolai Hygebjerg, åbnede firma Hygebjerg i Vestergade.

Eiler Hygebjerg stod i lære hos Magasin i Sønderborg fra 1939. Ved krigens slutning gik han på handelsskole i Århus.

I 1946 vendte han tilbage til Vejle og blev kommis i faderens forretning, et job han bestred til 1954, hvor faderen døde og Eiler Hygebjerg overtog firmaet.

I Eiler Hygebjergs periode som leder af forretningen skete der mange ting. Firmaet blev omdannet til aktieselskab. Den blev om- og udbygget flere gange, men den største omvæltning var i 1972, hvor kjolestofferne blev udfaset til fordel for en kraftig opgradering af gardinafdelingen. Indtil da havde man haft ”Provinsens største udvalg i kjolestoffer”, men markedet ændrede sig hastigt fra hjemmesyet til færdig konfektion.

Eiler Hygebjerg var i mange år en inspirerende leder af Vestergadeforeningen. Der måtte gøres noget ekstra for at lokke folk fra Strøget til den stærkt trafikerede Vestergade og mange vil huske hans kampanger: ”Stormagasinet på langs”, ”Man ænder i Vestergade” og ”Den rappe gade”, for ikke at snakke om den lille frække and, som han selv havde tegnet.

Han var i mange år bestyrelsesmedlem i Vejle Handelsstandsforening, var med da man fik bygget Vejle Handelsskole, han var medlem af Vejle Skyttelaug, hvor han opnåede både at blive Hofjægermester og Fuglekonge.

Vejle Rotary Syd stod hans hjerte nær, og klubaftenen var hellig for ham lige til hans død. Han havde flere store poster i klubben og han var meget stolt, da han blev udnævnt til ”Paul Harris Fellow”.

Efter at E. Hygebjerg i 1985 overlod roret til sin datter og svigersøn, Kirsten og Flemming Larsen, kastede han sig med stor energi ud i pensionistlivet. Hans gamle passion for at male blev dyrket. Han var med i malersammenslutningen Optimalerne og deltog i flere udstillinger.

Eiler Hygebjerg døde i julen 2003 og blev begravet på Engum Kirkegård ved siden af sin hustru, Åse, født Thomsen.