Forskel mellem versioner af "Christian Panbo"

Fra VejleWiki
Skift til: Navigation, Søgning
(Oprettede siden med 'Christian Panbo (f. 1941) er uddannet tømrer og senere også som bygningskonstruktør. Han er søn af fabrikant og tømrermester Christian Pedersen-Panbo, Højen, der i 195...')
 
(Ingen forskel)

Nuværende version fra 4. nov 2019, 21:13

Christian Panbo (f. 1941) er uddannet tømrer og senere også som bygningskonstruktør. Han er søn af fabrikant og tømrermester Christian Pedersen-Panbo, Højen, der i 1950 var pionér for bjælkehusbyggeriet i Danmark. Her var Christian Panbo fra første færd naturligt involveret.

I mange år arbejdede Christian Panbo i sin fars virksomhed i Højen, men siden 1994 har han været selvstændig med egen fabrik og virksomhed i Aabenraa. Her forenes tradition og fornyelse i de individuelle træhuse, der leveres til kunder i Danmark og udlandet.

I sine unge dage i Vejle var Christian Panbo en flittig og god løber i Vejle IF.

I sine modne år er han blevet en ivrig kunstsamler, som efterhånden har samlet i mange år. Hans passion for kunst handler fortrinsvis om dansk kunst fra det 19. århundrede. Yndlingsmaleren er C.W. Eckersberg, der voksede op 12 kilometer øst for Aabenraa.

Christian Panbo har købt sin samling hos auktionshuset Bruun Rasmussen. Han har sparet sammen til hvert eneste billede, og i samlingen er blandt andet flere meget tidlige malerier udført af dronning Margrethe, mens hun stadig var prinsesse. Samlingen rummer også en enkelt Picasso, samt store smukke malerier af Skagensmalerne Anna og Michael Ancher samt P.S. Krøyer.

Christian Panbo åbnede i foråret 2018 sit eget private kunstmuseum ved siden af sin virksomhed på Egelund i Aabenraa. Daværende kulturminister Mette Bock åbnede museet, der hedder Kunstmuseum Panbo, og det er formentlig det eneste bæredygtige kunstmuseum i Europa. Det er indrettet i et omkring 200 kvm stort træhus i Panbos eget design.

Christian Panbo er socialdemokratisk medlem af Aabenraa Byråd, hvor han har haft sæde siden 2005. Han er medlem af teknisk udvalg og kulturudvalget.

En gang om året inviterer han byens ældre til gratis koncert og traktement.


Litteratur

U767 – Vejle Stadsarkiv.

Vejle Amts Folkeblad.