Campus Vejle Sportscollege

Fra VejleWiki
Skift til: Navigation, Søgning

Campus Vejle Sportscollege drives af Campus Vejle. På sportscollege kan unge dyrke deres idræt på højt niveau samtidig med, at de tager en ungdomsuddannelse.

Den tidligere cykelrytter Thomas Juul-Jensen, er blandt de talenter, der har været elev på Campus Vejle Sportscollege. Han flyttede ind på college i Vejle som 17-årig og hentede viden, personlig udvikling og stor ballast til sin videre karriere. På grund af fysiske problemer blev karrieren ikke inden for sport, men førte til en uddannelse som arkitekt og senere et fuldtidsliv som kunstner.

På Sportscollege er der plads til stort set alle former for idræt, og eleverne kan dyrke idræt og tilrettelægge en fleksibel skoledag, så alt passer sammen.

På Sportscollege samarbejdes der med en lang række sportsklubber og Elite Vejle om at udvikle idrætstalenterne. Der er samarbejde med følgende: Vejle Boldklubs talentafdeling og pigeafdeling, Triangle Razorbacks om amerikansk fodbold, Vejle Cykel Klub om landevejsløb og MTB, springgymnastik, Vejle Håndbold Klub, Tang Soo Vejle Take Won Do Klub om Takewondo, golf, Vejle Idrætsforening om atletik, Stepz Dansestudie om dans, ridning, svømning med Elite Swim Vejle.

Man kan sagtens gå på Sportscollege, selv om den ønskede sportsgren ikke er på listen. Sportscollege indgår gerne individuelle aftaler med elever og den sportsklub i området, der tilbyder den ønskede sportsgren på eliteniveau.

Campus Vejle er en af regionens største uddannelsesinstitutioner. Skolen har cirka 2400 årselever på ungdomsuddannelserne, samt et stort antal kursister og omkring 360 medarbejdere.

Campus Vejle rummer en bred vifte af ungdomsuddannelser og kurser på henholdsvis Handelsgymnasiet, HF, EUX Business, EUD Business, VUC, Kursuscentret og AspIT/AspIN. Det er fælles for alle ungdomsuddannelser, at de peger frem mod videregående uddannelse eller job inden for handel, kontor, IT, økonomi og servicefag i bred forstand.


Kilder

Vejle Amts Folkeblad

Campus Vejle.