Arne Sigtenbjerggaard

Fra VejleWiki
Version fra 7. mar 2019, 14:27 af MmhMejer (diskussion | bidrag)

(forskel) ←Ældre version | se nuværende version (forskel) | Nyere version→ (forskel)
Skift til: Navigation, Søgning
Borgmester Arne Sigtenbjerggaard modtager Dronning Margrethe foran Kongernes Jelling. 2013

Den tidligere Jelling-borgmester Arne Sigtenbjerggaard (1951) var i to perioder fra 2010 til 2017 borgmester i Vejle Kommune. Han trak sig tilbage i februar 2017 for at give plads til Venstres politiske ordfører, Jens Ejner Christensen. Arne Sigtenbjerggaard fortsatte som menigt byrådsmedlem perioden ud, og Jens Ejner Christensen blev siden valgt som Vejles borgmester.

Arne Sigtenbjerggaard var læreruddannet fra Jelling Seminarium og gik ind i politik i sin hjemkommune, Jelling, hvor han blev valgt som borgmester i 1994 og sad på posten frem til 2006, da Jelling blev en del af den nye storkommune, Vejle.

Han var i årene fra 1998 til 2006 også medlem af Vejle Amtsråd for sit parti, Venstre. Det var i tiden, da Otto Herskind Jørgensen var amtsborgmester.

Arne Sigtenbjerggaard interesserede sig specielt for kultur og historie.Det var i hans tid i Vejle Amtsråd, at Vejle Amt indledte et samarbejde med maleren Knud Nielsen fra Vindelev. Knud Nielsen malede nye store malerier til at udsmykke amtsrådssalen. Nielsens unikke kunst blev også trykt på en farvestrålende serie af slips, butterfly og tørklæder i silke. Amtsborgmester Otto Herskind Jørgensen yndede at bruge butterflyen, mens Arne Sigtenbjerggaard brugte det farverige slips.

Arne Sigtenbjerggaard var i sin borgmestertid flittig til at komme rundt i storkommunen Vejle og besøge foreninger, kulturinstitutioner og erhvervsvirksomheder. Han efterkom gerne invitationer, for hverken fugleforeningen eller kunstforeningen skulle snydes for et borgmesterbesøg, mente han.

Arne Sigtenbjerggaard ville, at Vejle skulle være med helt i front, og i hans tid blev der satset på udvikling af Vejle men også af centerbyerne: Jelling, Egtved, Børkop og Give.


Kilde

Vejle Stadsarkiv U19810900.