Forskel mellem versioner af "Arne Sørensen"

Fra VejleWiki
Skift til: Navigation, Søgning
(Oprettede siden med 'Bladtegneren og journalisten Arne Sørensen (f. 1939) er født og opvokset i Sdr. Omme. Som dreng tegnede han altid, og det har han gjort lige siden. Arne Sørensen er udd...')
 
 
Linje 6: Linje 6:
 
Arne Sørensen favner hele spektret og har i sine over 40 år som fastansat på avisen tegnet tusindvis af tegninger.  
 
Arne Sørensen favner hele spektret og har i sine over 40 år som fastansat på avisen tegnet tusindvis af tegninger.  
  
De lokale tegninger er i dag en del af [[Vejle Stadsarkivs]] omfangsrige samling, mens de landspolitiske og teatertegningerne fra Aarhus Teater, Odense Teater og Den Jyske Opera er samlet på Det Kongelige Bibliotek i København som en del af Danske Bladtegneres store samling.
+
De lokale tegninger er i dag en del af [[Vejle Stadsarkiv]]s omfangsrige samlinger, mens de landspolitiske og teatertegningerne fra Aarhus Teater, Odense Teater og Den Jyske Opera er samlet på Det Kongelige Bibliotek i København som en del af Danske Bladtegneres store samling.
 
Arne Sørensen har været medlem af bestyrelsen for Danske Bladtegnere, og han nyder stor respekt i faglige kredse.
 
Arne Sørensen har været medlem af bestyrelsen for Danske Bladtegnere, og han nyder stor respekt i faglige kredse.
  
Linje 17: Linje 17:
 
==Litteratur==   
 
==Litteratur==   
  
U5845 – Vejle Stadsarkiv
+
[https://arkiv.dk/vis/2364071| U5845] – Vejle Stadsarkiv

Nuværende version fra 6. jun 2019, 11:39

Bladtegneren og journalisten Arne Sørensen (f. 1939) er født og opvokset i Sdr. Omme. Som dreng tegnede han altid, og det har han gjort lige siden. Arne Sørensen er uddannet håndværksmaler og gjorde karriere i militæret, indtil han i 1969 blev ansat som journalistelev på Vejle Amts Folkeblad. Det var avisens daværende redaktør, Vagn Nygaard, der havde fået øje på Arne Sørensens særlige talent. For en provinsavis som Vejle Amts Folkeblad var der stor prestige i at få ansat en bladtegner, som mestrede alle bladtegningens genrer fra dagens aktuelle politiske kommentar til reportage, portræt og teatertegninger. Arne Sørensen favner hele spektret og har i sine over 40 år som fastansat på avisen tegnet tusindvis af tegninger.

De lokale tegninger er i dag en del af Vejle Stadsarkivs omfangsrige samlinger, mens de landspolitiske og teatertegningerne fra Aarhus Teater, Odense Teater og Den Jyske Opera er samlet på Det Kongelige Bibliotek i København som en del af Danske Bladtegneres store samling. Arne Sørensen har været medlem af bestyrelsen for Danske Bladtegnere, og han nyder stor respekt i faglige kredse.

Gennem årene har han tegnet til mange forskellige publikationer. Han var en af de danske tegnere, der leverede en tegning af profeten Muhammed til Morgenavisen Jyllands-Posten. Tegningen var genbrug fra Vejle Amts Folkeblad, hvor den ikke vakte særlig opmærksomhed, da den blev bragt.

I 2019 tegner Arne Sørensen stadig for Vejle Amts Folkeblad, hvor han hver uge er garant for tegningen, der følger med chefredaktør Mogens Gregers Madsens søndags-klumme: Vejle på langs.


Litteratur

U5845 – Vejle Stadsarkiv