Anneken Appel Laursen

Fra VejleWiki
Skift til: Navigation, Søgning
Anneken Appel Laursen mellem byrådsmedlem Lars Kromann-Larsen og museumsleder på Vejle Kunstmuseum Nina Damsgaard ved kommuneplanmarked på Rådhustorvet i Vejle om Vejle efter årtusindskiftet - marked om Vejles fremtid, 1999

Cand. mag. i historie og kommunikation Anneken Appel Laursen (f. 1964) var museumsinspektør på det kulturhistoriske Vejle Museum, før karrieren bragte hende videre til et job som leder af Give-Egnens Museum som afløser for museets stifter, Falk Mikkelsen.

Hun kom som et friskt ungt pust til kulturmuseet i Vejle og iscenesatte flere store spektakulære udstillinger, der profilerede Vejle Museum. Blandt andet en udstilling med gækkebreve og gækkevers, som siden resulterede i udgivelsen af en bog.

Anneken Appel Laursen, der også har en tillægsuddannelse i kommunikation fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus, stod også for den store brudekjole- eller bryllupsudstilling i Vejle, som spejlede Vejle som hjemby for to kendte brudekjole-design: Lilly og Panayotis.

Siden 2011 har Anneken Appel Laursen været ansat som museumsinspektør i Den Gamle By i Aarhus, hvor hun arbejder med dokumentation og formidling af den nyere historie.

Formidling med nærvær og meget bred folkelig appel har altid været hendes spidskompetence. I tiden på Vejle Museum havde Anneken Appel Laursen ansvaret for at formidle Vejles nyere tids historie og inddrage folk over en bred kam i samarbejdsprojekter.

Hendes hjertesag er at fortælle almindelige menneskers historie på museet, og i Den Gamle By har hun blandt andet formidlet og dokumenteret historien om en hjemløs.

I en årrække har Anneken Appel Laursen været med i planlægningen af museernes internationale formidlingsseminar, som hvert år samler over 200 museumsfolk.


Kilder

Vejle Stadsarkiv – U5165 & U50385.