Anders Christensen

Fra VejleWiki
Version fra 22. nov 2019, 19:07 af Totte (diskussion | bidrag)

(forskel) ←Ældre version | se nuværende version (forskel) | Nyere version→ (forskel)
Skift til: Navigation, Søgning

Anders ”AC” Christensen (f. 1972) er født i Vejle og en anerkendt jazzmusiker. Han spiller kontrabas, el-bas og komponerer moderne jazz.

Han er vokset op i et musikalsk hjem, og hans far, Carl Aage Christensen, er også musiker og har været særdeles aktiv i det vejlensiske musikliv.

”AC”, som Anders Christensen altid bliver kaldt i musikerkredse, har været aktiv på den danske jazzscene siden begyndelsen af 1990’erne.

I 2008/2009 indspillede han sit debut-album ”Dear someone” i New York og København i trioformat med Aaron Parks og Paul Motian.

Anders Christensen har som bassist medvirket på talrige indspilninger. Han arbejder ofte og gerne sammen med jazzmusikere som brødrene Nikolai Hess og Mikkel Hess, der ligesom ”AC” har familiære rødder i Vejle. De tre har kendt hinanden siden barndommen i Vejle og spillet sammen lige siden.

Anders Christensen har dannet trioen Spacelab med Nikolai Hess og Mikkel Hess, og trioen har eksisteret i over 25 år.

Anders Christensen har blandt andet komponeret musik til filmen ” Gå med fred, Jamil”.

Anders ”AC” Christensen har fået tilnavnet ”the ace of bass” for sit personlige musikalske udtryk som bassist – både akustisk og på el-bas.

Blandt musikervenner omtales han også som ”manden med de gyldne ører”. Fordi han er så eminent god til at lytte til musikkens væsen og til at improvisere.


Litteratur

Vejle Stadsarkiv - U50147.